Özelleştirme ilanı - 'Ankara Doğal Elekrik Üretim…'

TAKİP ET

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ, özelleştirme ilanı duyurusu yaptı.

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ,  özelleştirme ilanı duyurusu yaptı. Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin ihale duyurusu bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı (2 Aralık 2022 tarih ve 32031 sayılı Resmi Gazete İhale İlanları bölümü).

'Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ) tarafından aşağıda belirtilen taşınmazlar, “Satış” yöntemi ile 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirilecektir.' İhale ilanı ayrıntıları için aşağıdaki linke tıklayınız. 

 

ÖZELLEŞTİRME İLANI

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğünden:

BİLGİ

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ) - Tarihçe

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 27.12.2006 tarihli ve 2006/100 sayılı kararı ile, Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğüne bağlı; Tercan, Kuzgun, Mercan, ikizdere, Çıldır, Ataköy, Beyköy, Hidroelektrik Santralları ve Engil Gaz Türbinleri Santralıile Denizli Jeotermal Santralının Özelleştirme Programı ve kapsamına alınmasına karar verilmiştir.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 19.04.2007 tarihli ve 415 sayılı OLUR'u ile Şirketimiz Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ)'nin kurulmasıve söz konusu şirketin Ana Sözleşmesinin 4046 sayılıKanunun 20'inci maddesinin (A) bendine istinaden düzenlenmesi, söz konusu santralların çalışan personelin mevcut kadroları ve özlük haklarıyla birlikte Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin bünyesine aktarılmasıkararlaştırılmıştır.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 20.04.2007 tarihli ve 2576 sayılı yazısıile söz konusu santralların 30 Haziran 2007 tarihine kadar Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilmesi ve bu tarihe kadar santralların Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye devirlerinin gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

(Kaynak: ADÜAŞ)

ENERJİ EKONOMİSİ

Ankara Elektrik Üretim ADÜAŞ İHALE İLANI