Otobüs biletleri için TAVAN fiyatlar açıklandı!

TAKİP ET

- Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, artan otobüs bilet fiyatları için harekete geçti.


Yaz sezonu ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle şehirlerarası otobüs ulaşımında artan fiyatlar tüketicinin tepkisine neden olurken, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından yayınlanan bir tebliğ ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında uygulanacak tavan fiyatları belirlendi.

14 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan tebliğ ile üç ay boyunca, güzergaha göre değişen km. başına uygulanacak tavan fiyatlar belirlendi.



Otoyol ve köprü geçişlerine yapılan zam maliyetleri arttırıyor

Bakanlık tarafından yapılan düzenlemeyi değerlendiren Türkiye Otobüsçüler Federasyonu(TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, pandemi nedeniyle kısıtlı kapasitede yolcu ile çalışırken, bayram sebebi ve normalleşme kapsamında normal fiyatların uygulandığını, akaryakıt, köprü ve otoban zamları göz önünde bulundurulduğunda fiyatların yüksek olmadığını belirtti. Bu düzenleme ile zaten zararda olan firmaların daha da büyük kayıplar yaşayacağına işaret eden Özcan; “yayınlanan tavan fiyatlar ile otobüs firmaları ciddi bir zarar ile karşı karşıya kalacak. Tavan fiyat uygulanacaksa, bu listedeki fiyatların en az %15 ile %20 arasında arttırılması gerekiyor. Genelgenin bitiş tarihi itibariyle Bakanlığımızdan toplantı talebinde bulunup derdimizi anlatacağız” dedi.

Fırsatçılık algısına meydan verilmemeli
Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz de, son günlerde şehirlerarası ulaşım fiyatlarında fahiş zam yapıldığı yönünde tüketicilerden çok sayıda şikayet geldiğini belirterek; “1 Temmuz itibariyle normalleşme sürecinin başlaması ve bayram tatili sebebiyle otobüs yolculuklarında talep artışı söz konusu. Talepteki artışla birlikte fiyatlarda da yukarı yönlü hareket başladı. Artışın yüksek oranda olması, fiyatların iki-üç kat artış göstermesi, kamuoyunda rahatsızlığa yol açtı. Her ne kadar serbest ekonomide fiyatların sabitlenmesini, karaborsa gibi sebeplerden ötürü tehlikeli bulsak da, bu denge politikasının geçici olduğunu umuyoruz. Ulaşım hizmeti veren firmaların kamuoyunda “fırsatçı” olarak algılanmasının önüne geçilmeli, firmalar, özveride bulunmalıdırlar. Tüketiciye fayda sağlaması açısından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının aldığı bu kararı destekliyoruz” dedi (Kaynak: TP)

Enerji Ekonomisi

otobüs biletleri tavan fiyat