Oruç Reis Gemisi - Operasyon ve İşbaşı Eğitim Hizmeti ihalesi!

TAKİP ET

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Oruç Reis Araştırma Gemisi için operasyon ve işbaşı eğitim hizmeti alacak.

- MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü), 'ORUÇ REİS ARAŞTIRMA GEMİSİ 2B/3B SİSMİK OPERASYON VE İŞBAŞI EĞİTİM HİZMETİ ALINACAKTIR' başlıklı ihale duyurusu yaptı.


AYRINTILAR!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA)'nın, 'Oruç Reis Araştırma Gemisi 2B/3B Sismik Operasyon ve İşbaşı Eğitim hizmet alımı Usul ve Esasların 15 inci maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.' konulu ihale duyurusu bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı (19.11.2021 tarih ve 31664 sayı).

İhale ayrıntılarına, bugünkü Resmi Gazete'nin; 'Artırma, Eksiltme, İhale İlanları' bölümünden ulaşılabilir.  


 

Oruç Reis Araştırma Gemisi - MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü)

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA)...  'Tedarik projesi kurumumuz adına Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen ORUÇ REİS araştırma gemisinin inşa faaliyetlerine 2012 yılında başlanmıştır.

Yerli imkanlarla gerçekleştirilen inşa faaliyetlerinin tamamlanmasını müteakip 23 Haziran 2017 tarihinde yapılan geçici kabul sonrasında hizmete giren milli araştırma gemimizin nihai kabulü ise 25.02.2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Dünya çapında nadir özelliklerdeki sismik araştırma gemilerinden biri olan ve tamamen yerli imkanlarla inşa edilen ORUÇ REİS araştırma gemisi, Ülkemizin deniz yetki alanları başta olmak üzere tüm denizlerdeki doğal kaynak (petrol-doğal gaz, kömür, maden, vb) potansiyelinin etkin olarak araştırılmasının yanı sıra kara alanlarının deniz altındaki uzanımlarının tespitine, jeopolitik öneme haiz kıta sahanlığı araştırmalarına, liman, platform vb. deniz yapıları ile deniz altı kablo ve boru hatları yer seçimi, periyodik kontrolleri, deprem, tsunami, deniz kirliliği ve iklim değişikliğine yönelik araştırmalar da icra edebilme imkanlarına sahip olması bakımından Ülkemiz için önemli bir değerdir.

Araştırma gemimiz 2B/3B sismik araştırma kapasitesine sahip olmanın yanı sıra deniz araştırmaları alanında çeşitli ölçüm, örnekleme, veri toplama ve işleme açısından Dünyada benzeri az olan tam donanımlı araştırma gemilerinden birisidir.'

Kaynak: MTA (Maden tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü)
 

Enerji Ekonomisi

oruç reis gemisi Oruç Reis Araştırma Gemisi enerji Maden tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü mta