Olumlu adım - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği!

TAKİP ET

''de içerisinde yer aldığı 7 ilimizde rüzgar türbin kulesi ve diğer metal aksam üretimi, bölgesel teşvik sistemi kapsamına alındı. Yeni düzenleme ile bu alanda yapılan yatırımlar bölgesel teşviklerden yararlanabilecek.'' - TÜREB

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB)

TÜREB... ''30 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre İzmir’in de içerisinde yer aldığı 7 ilimizde rüzgar türbin kulesi ve diğer metal aksam üretimi, bölgesel teşvik sistemi kapsamına alındı. Yeni düzenleme ile bu alanda yapılan yatırımlar bölgesel teşviklerden yararlanabilecek. Ayrıca bu yatırımlara halen geçerli olan gümrük muafiyeti ve katma değer vergisi istisnasının yanında vergi indirimi ile sosyal sigorta primi işveren hissesi desteği de verilebilecek.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ibrahim Erden, MSc, MBA sektörün yoğun gayretleri sonrası Sanayi Bakanlığmızca çok önemli bir düzenleme gerçekleştiğini ve bu düzenleme ile rüzgar endüstrisinin merkezi konumundaki İzmir’in kule üretiminde bölgesel teşvikler kapsamına alındığını belirtti. Bu teşvik düzenlemesinin Türk sanayisinin rüzgar türbin kulesi gibi ağır sanayi üretimi alanlarında rekabet gücünün artması ve daha da ileri noktalara gitmesi için büyük önem taşıdığını kaydetti.'' (Kaynak: TÜREB).

Enerji Ekonomisi

 

İzmir rüzgar TÜREB enerji ekonomisi