OİB'den Yenilikçi Projelere destek

TAKİP ET

Girişimci dostu OİB’den otomotivde yenilikçi projelere büyük destek

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) sektörde katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlediği 7. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması başladı. Etkinlik ile otomotivde ilk ve tek girişimcilik platformunu kuran OİB’in düzenlediği Komponent Tasarım Yarışmasında öğrenci kategorisinde birinci otomobillerin dengesini ve yakıt tüketimini etkileyen faktörlerden aerodinamik (havanın kuvvetsel etkisi) kayıpları azaltan projesiyle Emre Akgül ve Emre Uygun oldu. Profesyonel kategoride ise birinci karbon emisyonunu düşüren projesiyle Özgür Ertunç ve ekibi aldı.


OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, “Beş yılda birbirleri ile bağlantılı 439 milyon araç yollarda olurken, 2030’da da araçların yüzde 30’u sürücüsüz olacak. Araç içi bilgi ve eğlence sistemleri, yazılıma yönelik yatırımlar ile büyük veriyi okuyan ve robot operator vasıflı iş gücünün önemi artacak. Son 12 yılın ihracat şampiyonu otomotiv sektörü bu dönüşümün bir parçası olmak zorunda” dedi.

OİB Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu: “Nesnelerin interneti ile yeni iş modelleri doğacak. Gelecekte bu alanda pazar büyüklüğünün 3 trilyon dolar olacağı öngörülüyor. Yüzde 1,5 pay alırsak, 45 milyar dolar eder. Aklımız varsa sıkıntı yok” dedi.

tobb madencilik meclisi enerji ekonomisi