OHAL Kapsamındaki İllerde Akaryakıt İkmal Kısıtları Kaldırıldı - Otomasyon Ertelendi!

TAKİP ET

EPDK tarafından Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ve Olağanüstü Hal (OHAL) nedeniyle Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde mücbir sebep çerçevesinde yeni bir düzenleme yapıldı.

''Akaryakıt İkmal Kısıtları Kaldırıldı - Otomasyon Ertelendi''

TABGİS

EPDK tarafından Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ve Olağanüstü Hal (OHAL) nedeniyle Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nde mücbir sebep çerçevesinde yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre OHAL kararı kapsamında kalan illerdeki tüm lisans sahiplerinin 5015 sayılı Petrol Piyasası ve ikincil mevzuat kapsamındaki tüm süreli yükümlülükleri OHAL süresi sonuna kadar ertelendi.

 

Akaryakıt İkmal Kısıtları Kaldırıldı, Otomasyon Ertelendi...

Depremden etkilenen akaryakıt istasyonlarının dağıtıcısı tarafından Kuruma bildirilmesi şartıyla, bayilerin otomasyon sistemine ilişkin yükümlülüklerini düzenleyen 1240 sayılı Petrol Piyasasında Dağıtıcı Lisans Sahiplerinin Bayi Denetim Sistemine İlişkin Kurul Kararı kapsamındaki yükümlülükleri ile dağıtıcı ve bayilerin akaryakıt ikmallerine ilişkin kısıtlar da yine bu iller dahilinde OHAL süresi sonuna kadar ertelendi.

 

enerji ekonomisi

TABGİS akaryakıt otomasyon akaryakıt ikmali deprem akaryakıt