Ocak ayı DOĞA Takvimi - Aksa Doğalgaz!

TAKİP ET

Ocak ayı Doğa Takvimi'ne göre, ocak 2022 dönemi içinde 3 önemli doğa olayı yaşanacak. Ayrıntılar haberin içinde...

- Ocak Ayı Doğa Takvimini biliyor musunuz?

 

Ocak Ayı Doğa Takvimi
- 27 Ocak: Kışın en soğuk zamanı.

- 30 Ocak: Ayondan Fırtınası.

- 31 Ocak: Zemherin sonu.
- Bu önemli, Ocak Ayı Doğa Takvimi Bilgi Paylaşımını, Aksa Doğal Gaz yaptı. 





 

BİLGİ


Aksa Doğalgaz - Tarihçe

'Doğa dostu, güvenli ve temiz yakıt doğal gazın ekonomik bir alternatif olarak, kentleşmeyle artan hava kirliliğine karşı, dünyada ve Türkiye’de giderek daha yoğun kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, doğal gaz dağıtım sektöründe güçlü bir şekilde var olmak ve hizmet sunabilmek için 2002 yılında bir çatı şirketi olarak faaliyete başladık. Bulunduğumuz hemen her bölgede hızla yatırımlarımızı gerçekleştiriyor; tüketiciye doğal gaz konforunu kaliteli bir hizmet anlayışıyla ulaştırmayı bir ilke olarak benimsiyoruz.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan lisans hakkı kazandığımız ve devraldığımız toplam 21 bölgedeki şirketlerimizle, 31 ilin sınırları içerisinde yer alan 27 il merkezi ile 212 ilçe ve beldede doğal gaz dağıtım ve perakende satış faaliyetlerine devam ediyoruz. 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla toplam şebeke büyüklüğümüzü 31.795 kilometreye, abone sayımızı 3,6 milyonun üzerine taşıdık ve 9,6 milyar metreküp gaz dağıtımı sağladık.

Aksa Doğalgaz olarak, 2020 yılında Türkiye’nin ulaştığı toplam doğal doğal gaz şebeke uzunluğunun 20.4’ünü oluşturuyoruz ve Türkiye’de dağıtılan tüm doğal gazın %22,9’u dağıtım şebekelerimiz üzerinden gerçekleştiriliyor. Ulaştığımız bu büyükle Türkiye doğalgaz dağıtım sektörünün en büyük özel şirket unvanıyla; Türkiye’nin en büyük şirketleri listesinde 51. sırada yer alıyoruz.

Dağıtım yaptığımız bölgelerdeki 15,9 milyon nüfus ve yaklaşık 5,5 milyon potansiyel müşterimizle piyasada etkin bir rol ve sorumluluğa sahip olmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Planladığımız genişlemeler sonucunda 2021 yılında, 21 doğal gaz dağıtım lisansı kapsamında 31 ilin sınırları içerisinde yer alan 27 il merkezi ile 213 ilçe ve beldede hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu ilçelerle birlikte potansiyel abone sayımız 5,7 milyona ulaşacaktır.
Kaynak: Aksa Doğalgaz


Enerji Ekonomisi

Ocak ayı doğa takvimi aksa doğal gaz aksa