Nükleer santralinin sahasına göz atmak isteyen herkese kapılarını açıyor - Akkuyu NGS!

TAKİP ET

Akkuyu NGS sahası, Türkiye'nin ilk nükleer santralinin inşasına göz atmak isteyen herkese kapılarını açıyor.

- Akkuyu Nükleer, 29 Kasım Pazartesi 'Türkiye'nin ilk nükleer santralinin inşasına göz atmak isteyen herkese kapılarını açıyor.'

- Akkuyu NGS Yönetimi, program kapsamında soruları da cevaplayacak. 
 

Akkuyu Nükleer AŞ - Program katılım:

Akkuyu Nükleer: 'İlk Canlı Yayın Açık Kapı Günü’nü kaçırmamak için http://akkuyuopenday.com/tr adresinden ön kayıt yaptırmayı unutmayın'.
Tarih: 29 Kasım 2021, Pazartesi.
Saat: Saat 13:00

 

AYRINTILAR!

 

Akkuyu Nükleer kapılarını açıyor

Akkuyu Nükleer AŞ, konuyla ilgili bilgi paylaşımı yaptı: 'Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi tarihinde canlı yayınla ilk defa yapılacak olan Açık Kapı Günü'ne hoş geldiniz. Bugün Akkuyu NGS sahası, Türkiye'nin ilk nükleer santralinin inşasına göz atmak isteyen herkese kapılarını açıyor. AKKUYU NÜKLEER A.Ş. temsilcileri proje hakkında bilgi verecek, soruları cevaplayacak ve dünyanın en büyük nükleer inşaat sahasını gösterecekler, sonrasında Rusya'dan etkinliğe katılan Türk öğrenciler AKKUYU NÜKLEER A.Ş. eğitim programı kapsamında MEPhı Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi'ndeki eğitimlerini anlatacaklar.'



AKKUYU NÜKLEER AŞ,
temsilcileri proje hakkında bilgi verecek, soruları cevaplayacak!




BİLGİ:
 

Akkuyu Nükleer inşaatı ne zaman başladı?


Akkuyu Nükleer Santrali (NGS) - Tarihçe

'12 Mayıs 2010’da Rusya Federasyonu Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu Sahasında Bir Nükleer Güç Santrali İnşa Edilmesine ve İşletilmesine Dair İşbirliği Anlaşması imzalanmıştır.

Rosatom Devlet Kuruluşu, bu Anlaşmaya uyarınca Türkiye’de ‘Yap, Sahip Ol, İşlet’ modeliyle VVER-1200 reaktörlü dört güç ünitesine sahip, toplam 4800 MW kurulu güç kapasiteli nükleer güç santrali inşa etmektedir. Aralık 2010’da projenin gerçekleştirilmesi amacıyla Ankara’da AKKUYU NÜKLEER A.Ş. kurulmuştur.
 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’nin hissedarları,
Rusya Federasyonu Hükümetinin ilgili kararnamesiyle yetkilendirilen şirketlerdir:

Hissedar

Özkaynak oranı (%)

Atomstroyexport A.Ş.

2,267 %

Inter RAO A.Ş.

0,820 %

Concern Rosenergoatom A.Ş.

21,948 %

Atomtechenergo A.Ş.

0,025 %

Atomenergoremont AŞ.

0,025 %

Rusatom Energo International A.Ş.

74,915 %

TOPLAM

100 %

Anlaşma koşullarına göre Rus tarafı, proje hisselerinin en fazla %49’unu diğer yatırımcılara satma hakkına sahiptir. %49 hissenin tamamı ya da daha düşük bir oranı tek yatırımcı veya birkaç şirket tarafından alınabilir. Projenin uygulanmasına ilişkin Hükümetlerarası Anlaşma uyarınca, yatırımcıların projeye girebilmelerinin mutlak koşulu, Türk tarafınca onaylanmalarıdır.'.

akkuyu nükleer nükleer akkuyu akkuyu ngs akkuyu inşaatı ne zaman başladı akkuyu hissedarları enerji ekonomisi