'Nükleer reaktörünün güvenlik incelemesini tamamlandı - ABD!

TAKİP ET

''NRC, Kairos Power'ın Tennessee, Oak Ridge'deki bir sahada inşa edilecek olan Hermes test reaktörünün güvenlik incelemesini tamamladı.

Hermes, şirketin gelecekteki 140 MWe ticari florür tuz soğutmalı yüksek sıcaklık reaktörünün öncüsü olacak ve 2026 yılına kadar faaliyete geçebilir. ABD Enerji Bakanlığı'nın desteklediği birkaç gelişmiş tasarımdan biridir.''

Bu gelişmeyi ABD Enerji Bakanlığı Nükleer Enerji Ofisi 'son dakika' olarak duyurdu. 

 

ABD Enerji Bakanlığı Nükleer Enerji Ofisi: ''Nükleer Düzenleme Komisyonu personeli, aşağıdakiler için nihai güvenlik değerlendirmesini tamamladı: Kairos Power'ın Oak'daki bir tesiste Hermes olarak bilinen gelişmiş bir test reaktörü inşa etme başvurusu Ridge, Tennessee. Değerlendirme, engelleyecek hiçbir güvenlik hususu olmadığı sonucuna varır.

Önerilen reaktör için inşaat ruhsatının verilmesi...

"Personel, türünün ilk örneği olan bu gelişmiş reaktörü 18 ayda baştan sona inceledi.
NRC'nin Nükleer Reaktör Ofisi direktörü Andrea Veil, programın ilerisinde" dedi.
Düzenleme. "Bu, NRC'nin risk bilgisine dayalı yaklaşımlar uygularken verimliliği artırırken güvenliği sürdürme taahhüdünü yansıtıyor."

Personel, güvenlik değerlendirmesini ve nihai çevresel etki beyanını sağlayacaktır,...
Eylül ayında tamamlanması planlanan zorunlu duruşma için Komisyon'a lisanslama sürecinin aşaması, bu yıl içinde yapılması beklenen zorunlu duruşma sırasında, Komisyon, personelin incelemesinin raporu yayınlamak için gerekli bulguları destekleyip desteklemediğini inceleyecek. Duruşmanın ardından Komisyon, personele yetki verilip verilmeyeceği konusunda oylama yapacakve izni verecek. 

Kairos, izin başvurusunu Eylül ve Ekim 2021'de olmak üzere iki kısımda yaptı. Üç yapısal izotropik parçacık yakıtı kullanan güç olmayan reaktörü inşa etmeye çalışıyor. Ve reaktör çekirdeğini soğutmak için erimiş tuz kullanılıyor. Test reaktörünün, işletme verilerini sağlaması amaçlanmaktadır. Ticari dağıtım için daha büyük bir sürümün geliştirilmesini destekler. Şirket sahip olacak gelecekte Hermes için bir işletme lisansı için ayrı bir başvuruda bulunacak. Daha inşaat izni incelemesine ilişkin bilgiler NRC web sitesinde mevcuttur.

NRC'nin Reaktör Korumaları Danışma Komitesi, Kairos uygulamasının güvenlikle ilgili yönlerini bağımsız olarak inceledi. Komite, inceleme sonuçlarını Bakanlığa sundu (16 Mayıs 2023).

 

nükleer enerji - enerji ekonomisi

Nükleer Enerji Ofisi ABD Enerji Bakanlığı gösteri reaktörü