Nisan dahil elektrik ve doğal gaz arz-talebinde değişiklik yok!

TAKİP ET

Nisan 2020 dahil, elektrik ve doğal gaz arz-talebinde herhangi bir dengesizlik beklenmiyor...

AYRINTILAR

Nisan 2020 dahil, elektrik ve doğal gaz arz-talebinde değişiklik olmayacak. Bir diğer ifadeyle mevsimim elektrik ve doğal gaz talebine etkileri 'Orta' düzeyde olacak.

MEVSİMSEL ETKİLER ORTA DÜZEYDE OLACAK

Gelecek 6 aylık dönemde (Kasım 2019 - Nisan 2020), mevsimsel koşulların elektrik ve doğal gaz talebine etkileri 'Orta' düzeyDA olacak. Bir diğer ifadeyle, gelecek 6 aylık dönemde elektrik ve doğal gaz talebinde her hangi bir sorun gözükmüyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB)'ye bağlı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü (EİGM)'nin hazırladığı Enerji İklim Raporu son sayısında (sayı 359), mevsimsel koşulların Türkiye enerji sistemi açısından risk ihtimaliyle ilgili de 'Orta' düzey bilgisine yer verildi. Öte yandan mevsimsel koşulların elektrik - doğal gaz talebine etkileri, Doğu Avrupa ile İran ve Azerbaycan içinde Orta düzeyde olacak.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Enerji İşleri Genel Müdürlüğü (EİGM)'nin hazırladığı Enerji İklim Raporu'nda mevsimsel etkilerin elektrik, doğal gaz ve Türkiye enerji sistemine etkileri için 'Çok Yüksek, Yüksek, Orta, Düşük, Çok Düşük' kriterleri ile değerlendiriliyor. 

                             ELEKTRİK - DOĞAL GAZ ARV TALEP DURUMU

Enerji Ekonomisi

elektrik doğal gaz iklim mevsim