Nisan ayı ENERJİ gündemi çok yoğun - İşte gündem başlıkları!

TAKİP ET

Nisan ayında şirketler ve tüketicileri zor bir dönem bekliyor. EPDK, 3 aylık geçerli olacak elektrik fiyatlarını açıklayacak. BOTAŞ, hem kontratlar gereği ve hem mevzuat gereği doğal gaz fiyatlarını belirleyecek.

Nisan ayında şirketler ve tüketicileri zor bir dönem bekliyor. EPDK, 3 aylık geçerli olacak elektrik fiyatlarını açıklayacak. BOTAŞ, hem kontratlar gereği ve hem mevzuat gereği doğal gaz fiyatlarını belirleyecek. EPDK ve BOTAŞ için çok zor bir ay olacak, Nisa. Çünkü ham petrol ve doğal gaz fiyatları rekor kırıyor, günlük olarak. Tek sevindirici gelişme ise, barajlarda elektrik üretiminin artışa geçmesi. Bu, birim fiyatlara olumlu yansır. 

Nisan ayı, enerji de zor ve yoğun bir ay olacak. Çünkü; EPDK 1 Nisan itibariyle geçerli olacak yılın 2. Tarife Dönemi Elektrik fiyatlarını açıklayacak. BOTAŞ, 1 Nisan -31 Nisan arası geçerli Nisan ayı doğal gaz fiyatlarını açıklayacak (Hem iç piyasa fiyatları ve hemde ithal doğal gaz alım fiyatları). Ve tabi petrol-akaryakıt fiyatları. Şubat-Mart; sürekli gündem, petrol-akaryakıt fiyatları. 
 

Yeni Elektrik birim fiyatları açıklanacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Nisan 1 itibariyle yılın 2. Tarife döneminde geçerli olacak elektrik birim fiyatlarını açıklayacak (1 Nisan - 31 Haziran 2022 dönemi). Doğal gaz ve ham petrol fiyatlarının rekor kırdığı bir döneme denk geldi. 1 Nisan için elektrik birim fiyatlarında artış olmaması, bugünlük için temenniden öteye geçmesi zor. Bir ümit ise, barajlara (Hidroelektrik santraller - HES) gelen su miktarının artması. Buna bağlı olarakta barajlarda elektrik üretiminin artışa geçmesi. Bu elektrik maliyetlerini düşüren önemli bir kalem. 

 

Doğal gaz fiyatları 2 kere belirlenecek

BOTAŞ için Nisan ayı zor bir tarife dönemi olacak. Çünkü BOTAŞ'ın (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ), doğal gaz alım anlaşmaları gereği 1 Nisan'da yeni kontrat alım fiyatları belirlenecek. Doğal gaz ve ham petrol fiyatlarının artış rekoru kırdığı bir döneme denk gelen anlaşmalardaki Fiyat Formülü, BOTAŞ'ın işini zorlaştıracak. 
Ve de kamu şirketi BOTAŞ, iç pazar için mevzuat gereği aylık doğal gaz birim fiyatlarını belirleyip açıklayacak. BOTAŞ için zor bir süreç olacak, Nisan ayı doğal gaz fiyatlarının açıklanması. 
 

Doğal gaz fiyatları nasıl belirleniyor?
Doğal gaz fiyat formülü nedir?

Doğal Gaz Fiyat Formülü - Doğal Gaz Fiyatları nasıl belirleniyor?



 

Doğal gaz perakende (Abonelere) satış fiyatları nasıl belirleniyor?

Doğal gaz fiyatları nasıl hesaplanıyor?



Analiz - Enerji Ekonomisi

Nisan ayı enerji gündemi elektrik birim fiyatları doğal gaz birim fiyatları enerji birim fiyatları enerji Doğal gaz fiyatları nasıl belirleniyor enerji ekonomisi doğal gaz fiyat formülü nedir doğal gaz abone satış fiyatları nasıl belirleniyor