Neden güneş enerjisi? - WWF Türkiye hazırladı!

TAKİP ET

''İnşa edilecek binalara güneş paneli konulması, yasal düzenlemeyle Çevre, ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmeli.'' - WWF Türkiye

Neden Güneş Enerjisi?

WWF Türkiye (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) hazırladı...

- Afetlere dirençli bir gelecek için çevre dostu çözüm: Güneş enerjisi!

- Deprem kuşağında olan ülkemiz için güneş enerjisi, yeniden inşa sürecinin anahtarı konumunda. Afetlere dirençli yaşam alanları oluşturarak doğa olaylarının felakete dönüşmesinin önüne geçebiliriz.

- Yaşanan deprem felaketinin ardından yıkılan kentlerin yeniden inşası, tek boyutlu bir mühendislik işine ve bu kapsamdaki bir konut üretim faaliyetine indirgenmemeli. Yeniden inşaya doğal alanları ve çevre boyutlarını da içeren tasarım ve planlama sürecinin ardından başlanmalı.

Bu çerçevede, tasarım, planlama ve uygulama sürecinde güneş enerjisinin en etkili kullanımı için:

-️ İnşa edilecek binalara güneş paneli konulması, yasal düzenlemeyle Çevre, ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmeli.

- Yeni yapılacak binaların çatıları, güneş panelleri yerleştirmeye uygun olmalı.

- Riskli durumda olduğu için güçlendirme uygulanacak binalar da bu süreçte güneş panelleri yerleştirmeye hazır hale getirilmeli, gerekli denetimlerin ardından mevcut binalarda güneş panelleri kullanımı için destek ve zorunluluk mekanizmaları değerlendirilmeli.

 

enerji ekonomisi

neden güneş enerjisi WWF Türkiye Güneş enerjisi