''Muazzam temiz enerji potansiyeli var - Büyük enerji yatırımlarına ihtiyaç ver'' - IEA Başkanı Dr. Birol!

TAKİP ET

Dr. Fatih Birol, Afrika'nın muazzam temiz enerji potansiyelini vurguladı. Ve Afrika'nın başlıca doğal kaynaklarına ve ülkelerinin genç ve dinamik nüfusuna rağmen son yıllarda yok olan kıtadaki enerji yatırımlarında çarpıcı bir artışa duyulan ihtiyacın altını çizdi.

 Nairobi Zirvesi'nde enerji ve iklim liderleri buluştu!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)... ''IEA meslektaşlarından oluşan bir ekip, Afrika'nın küresel iklim ve enerji konularındaki artan rolü ve temiz enerjinin kıtanın ekonomik geleceği için sunduğu fırsat hakkındaki tartışmaları desteklemek üzere Nairobi'deki açılış Afrika İklim Zirvesi'ne katıldı. Heyetimize kilit oturumlarda konuşan ve hükümet, sanayi ve sivil toplum liderleriyle bir araya gelen İcra Direktörümüz Fatih Birol başkanlık etti.
 
Dr. Fatih Birol, Afrika'nın muazzam temiz enerji potansiyelini vurguladı. Ve Afrika'nın başlıca doğal kaynaklarına ve ülkelerinin genç ve dinamik nüfusuna rağmen son yıllarda yok olan kıtadaki enerji yatırımlarında çarpıcı bir artışa duyulan ihtiyacın altını çizdi. Ayrıca, Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto ile yaptığı son ortak yorumundan önemli bir tema olan “Afrika için Yeni Bir Enerji Paktı” çağrısında bulundu ve uluslararası toplumu Afrika ülkelerinin kıtadaki enerji erişimi, özellikle temiz yemek pişirmeye erişim konularını hızla ele almalarını sağlamaya çağırdı.
 
Zirvedeki tartışmaları desteklemek için Afrika'nın enerji geleceği için kritik bir konuyu ele alan yeni bir rapor yayınladık. Afrika Kalkınma Bankası Grubu (AFDB) ile ortaklaşa geliştirilen ve Başkan Ruto'nun özel bir önsözüyle Afrika'da Temiz Enerjinin Finansmanı, Dr. Birol ve AfDB Başkanı Akinwumi Adesina tarafından Nairobi'deki özel bir etkinlikte başlatıldı. Raporda, Afrika ülkelerinin kalkınma hedeflerinin yanı sıra uluslararası enerji erişimi ve iklim hedeflerine ulaşabilmeleri için sermayeye erişimi iyileştirmek ve finansman maliyetlerini azaltmak için acil önlem alınması gerektiği tespit edildi.
 
Zirvenin oturum aralarında Dr. Birol, küresel sıcaklıklardaki artışın 1,5 ° C ile sınırlandırılmasıyla uyumlu bir enerji geçişi etrafında fikir birliği oluşturmak için bir dizi üst düzey diyalogda COP28 Devlet Başkanı Sultan El Ceber ile eş başkanlık yaptı. Katılımcılar arasında Fildişi Sahili, Gana, Kenya, Nijerya'dan bakanlar vardı Malavi, Mozambik, Sierra Leone, Togo ve Zambiya'nın yanı sıra Afrika Birliği Komiseri Amani Abou-Zeid, ABD İklim Özel Başkanlık Elçisi John Kerry ve diğer uluslararası isimler yer aldı.''

 

temiz enerji haberleri

temiz enerji haberleri Uluslararası Enerji Ajansı