Mitsubishi Electric - Çevre Vizyonu 2021 Kapsamında Belirlediği Ana Hedeflere ulaştı!

TAKİP ET

- Mitsubishi Electric’in uzun vadeli çevre planı, 100'üncü yılını kutladığı 2021 yılında başarıyla sonuçlandı.

- Mitsubishi Electric Corporation, 2007 yılında hayata geçirdiği Çevre Vizyonu 2021 ana hedeflerine ulaştığını kamuoyuna duyurdu. Belirlenen vizyonun hedefine ulaşmasıyla birlikte Mitsubishi Electric, geri dönüşüm ve doğayla uyum odağında daha sürdürülebilir ve düşük karbonlu bir dünyanın gerçekleştirilmesine katkıda bulundu. Vizyonun yol gösterici ilkeleri, Mitsubishi Electric'in 100. yılını kutladığı 2021 yılına kadar teknoloji ve diğer inisiyatiflerle insanlara ve dünyaya fayda sağlamak olarak belirlenmişti. 
 

- Mitsubishi Electric şimdi şirketin yeni değer yaratmayı ve dekarbonizasyon da dahil olmak üzere çeşitli çevresel girişimler yoluyla giderek daha sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmayı amaçladığı mevcut uzun vadeli çevresel vizyonu olan Çevresel Sürdürülebilirlik Vizyonu 2050'nin hedeflerine ulaşmak için çabalıyor.

 

    Düşük Karbonlu Toplum: Ürün kullanımı ve üretimde sera gazı (CO2) emisyonlarının azaltılması
    Mitsubishi Electric, şirketin ürünlerinin kullanımı sırasında ortaya çıkan sera gazı (CO2) emisyonlarında 2001 mali yılına göre %36'lık bir azalma elde etti ve böylece orijinal %30'luk azaltma hedefini aştı. Bu başarı, teknolojik yenilikler ve yüksek enerji verimliliğine sahip sistemlerin geliştirilmesiyle elde edildi. Üretim operasyonlarından kaynaklanan CO2 emisyonlarına açısından ise Mitsubishi Electric'in her bir üretim tesisinde enerji tasarrufuna yönelik yatırımları, 1991 mali yılına göre %56'lık bir azalmaya yol açarak, orijinal %30 hedefinden önemli ölçüde daha iyi seviyede gerçekleşti. 

    Geri Dönüşüm Toplumu: Plastik, metal girdileri, su tüketimi ve atık emisyonlarının azaltılması
    Nihai atık bertaraf oranıyla ilgili olarak şirket ve yerel iştirakleri, oranlarını yüzde 0,02'ye (hedef: %0,1'den az) indirirken, yurt dışı iştirakleri yüzde 0,15 oranına (hedef: %0,5’ten az) ulaştı. Ürünlerinin boyut ve ağırlıklarını azaltan Mitsubishi Electric, 64 ürün grubunda kaynak girdilerini 2001 mali yılı seviyesine göre ortalama %43 oranında düşürerek belirlediği orijinal %30 hedefini geçmeyi başardı. Buna ek olarak, satış birimi başına su tüketimini 2011 mali yılı seviyesine göre %20 oranında (yıllık yüzde 1) azaltarak başlangıç hedefinin (%10) tam iki katına ulaştı. Bu tasarruf, yurt içi ve yurt dışı üretim tesislerinde kullanılan ve yeniden kullanılan su miktarının sürekli ölçülmesi ve tüketimi azaltmak için en iyi uygulamaların tercih edilmesi sayesinde sağlandı. Ayrıca Mitsubishi Electric, plastik geri dönüşüm teknolojisini modernize ederek genişletilmiş kapalı döngü geri dönüşüm sistemiyle toplanan ev aletlerinden elde edilen plastiği ev aletleri üretiminde tekrar kullanmaya başladı. Sonuç olarak şirket, ev aletlerinde kullanılan geri dönüştürülmüş plastiğin saf plastiğe oranını 2011 mali yılındaki %6'dan bugün %80 gibi yüksek düzeylere çıkarmayı başardı. 

    Doğayla uyumlu bir toplum: Tesislerde güçlü biyoçeşitlilik girişimleri 
    Şirket, 2021 yılı sonu itibariyle en az 51 bin katılımcı sayısı hedefiyle "Mitsubishi Electric Açık Hava Dersleri" ile "Satoyama Orman Koruma Projesi"ni kararlı bir şekilde sürdürmek için yoğun bir çaba gösterdi. COVID-19 sebebiyle bazı lokasyonların bu faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldığı proje kapsamında toplamda 48 bin 872 kişi katılım sağladı. Bu biyoçeşitlilik koruma projeleri, şirketin hedeflerine paralel olarak Japonya'nın 24 farklı bölgesindeki tesislerde gerçekleştirildi.

     

Çevre Vizyonu 2021 Hedefleri ve Sonuçları1

Sektör

Ana Faaliyetler

Değerlendirme Endeksi

Hedef

Şimdiki

Hedefe Ulaşım

 

 

 

Düşük Karbonlu Toplum

 

Üretim kaynaklı CO2 emisyonlarının azaltılması

 

CO2 emisyonları

 

%30 daha az (520 bin ton)

 

%56 daha az

(1,16 milyon ton)

 

Evet

 

Ürün kullanımı kaynaklı CO2 salımlarının azaltılması

Ürün kullanımı kaynaklı CO2 salımlarının enerji tasarrufuyla azaltılması

 

 

Ortalama azaltma oranı  (2001 mali yıla göre)

 

 

 

%30

 

 

 

%36

 

 

 

Evet

 

 

 

Geri Dönüşüm Odaklı Toplum

 

Daha verimli kaynak kullanımı

 

Nihai bertaraf oranı

Yurt içi faaliyetler