MADENCİLİK - Acil Durumlarda görev alacak tahlisiye personelinin görevlendirilmesinde nelere dikkat edilmelidir?

TAKİP ET

''Maden işyerlerinde her 30 çalışana kadar; arama, kurtarma ve tahliye ile yangınla mücadele konularının her biri için uygun donanıma sahip ve özel eğitimli en az birer çalışan destek elemanı olarak görevlendirilmelidir.''

Madencilik sektöründe Acil Durumlarda görev alacak tahlisiye personelinin görevlendirilmesinde nelere dikkat edilmelidir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM): Madencilik sektöründe Acil Durumlarda görev alacak tahlisiye personelinin görevlendirilmesinde nelere dikkat edilmelidir?


İşverenler, İş yerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik, Maden İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği ile İlk Yardım Yönetmeliği doğrultusunda iş yerlerindeki çalışan sayıları dikkate alınarak görevlendirilmesi gereken arama-kurtarma-tahliye ve ilk yardımcı personelini görevlendirmek zorundadır.

Bu kapsamda; maden işyerlerinde her 30 çalışana kadar; arama, kurtarma ve tahliye ile yangınla mücadele konularının her biri için uygun donanıma sahip ve özel eğitimli en az birer çalışan destek elemanı olarak görevlendirilmelidir. Bununla birlikte; İşverenlerce ilkyardım konusunda her 10 çalışana 1 ilk yardım personeli görevlendirilmelidir. Tahlisiye personeli için uygun çalışma ortamı (Eğitim ocağı, kondisyon merkezi, tahlisiye istasyonu vb.) oluşturulması önem arz etmektedir. Bununla birlikte tahlisiyeci çalışma programı oluşturulması bir diğer önemli husustur.

İşverenlerce; acil durumlarda tahlisiye personelinin dinlenme, yedekte bekleme ve operasyonda geçirecekleri çalışma saatlerinin net bir şekilde talimatname ile ibraz edilmesi gerekmektedir. Tahlisiye personelinin zor şartlarda çalışmaya uygunluğunun sağlık muayenesinden geçirilerek tespiti ve periyodik olarak muayenelerinin yenilenmesi gereklidir.
 

İlgili yönetmelikler...

- T.C. Resmi Gazete. Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği. 19.09.2013. Sayı: 28770

- T.C. Resmi Gazete. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik. 18.06.201. Sayı: 28681

- T.C. Resmi Gazete. İlkyardım Yönetmeliği. 19.07.2015. 29429

 

(maden kazası - acil durumlar)

maden kazası acil durumlar maden haberleri