Maden Platformu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği ağaç dikme etkinliğiyle kutlandı.

TAKİP ET

2019 yılından bu yana her yıl 11 Kasım’da kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü’nün üçüncüsü T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ve İMİB’in de içinde yer aldığı Maden Platformu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği ağaç dikme etkinliğiyle kutlandı. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan İMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, toprakla buluşan her ağacın sürdürülebilirlik ve çevre için gelecek nesillere ilham olması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde ağaç dikme etkinlikleriyle kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü’nün üçüncüsü gerçekleştirildi. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ile İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) de içinde yer aldığı 16 sivil toplum kuruluşundan oluşan Maden Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Ankara Gölbaşı’nda bulunan Başkent Gölbaşı Maden’e ait kömür işletmesinin pasa alanına dikim yapıldı. Ağaçlandırma yapılan alana “MAPEG ve Maden Platformu Rehabilitasyon Çalışma Alanı” adı verildi. Yoğun bir katılımın olduğu ağaç dikme etkinliğine MAPEG Genel Müdürü Cevat GENÇ, İMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı Aydın DİNÇER, Türkiye Madenciler Derneği(TMD) Başkanı Ali EMİROĞLU, Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği(TÜMMER) Başkanı İbrahim ALİMOĞLU, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven ÖNAL, Aydın Sanayi Odası(AYSO) Başkanı Mehmet Yunus ŞAHİN, Kireç Sanayicileri Derneği(KİSAD) Başkan Yardımcısı Süleyman ALKAYA ve STK’ların Yönetim Kurulu üyeleri katılım gösterdi.


“Diktiğimiz ağaçlar çocuklarımızı yeşil bir geleceğe kavuşturuyor”

Dünyada artan nüfus ve sanayileşmenin hız kazanmasının getirdiği olumsuz etkileri bertaraf edebilmek adına, çevresel sürdürülebilirliğin korunması ve geliştirilmesinin her geçen gün önem kazandığını belirten İMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu bakımdan önemini vurguladı. İMİB olarak sürdürülebilir madenciliğe her zaman önem verdiklerini belirten Dinçer, “Dünyamızın geleceğinin daha sürdürülebilir olması adına diktiğimiz ağaçlar çocuklarımızı yeşil bir geleceğe kavuşturuyor. Son yıllarda artan orman yangınları nedeniyle zarar gören alanları yeniden yeşertmek ve toplumumuzu bilinçlendirmek için gerçekleştirilen bu özel etkinlik, bizleri yarınlar için daha da umutlandırıyor” dedi.
 


“Maden sahalarının ağaçlandırılması ülkemizin yeşil varlığına katkı sağlıyor”

İMİB olarak sürdürülebilir, çevre dostu madenciliğin mümkün olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini belirten Aydın Dinçer, bunun da rehabilite edilen maden sahalarından elde edilen ekonomik değerle kanıtlandığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Faaliyetleri sona eren maden sahalarının ağaçlandırılması bu noktada ülkemizin yeşil varlığına, tarımına ve ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Adımları eksiksiz attığımız takdirde, kamunun ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle çevresel sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir madencilikte daha fazla yol kat edeceğimizi biliyoruz. Ayrıca bu noktada üniversite-sanayi iş birliğinin daha fazla ön plana çıkarılması, farklı mühendislik dallarının maden üretim süreçlerine entegre edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böylece faaliyetleri sonrası maden sahaları tarım arazisine dönüştürülerek ülke ekonomisine yeniden kazandırılabilir, ülkemiz tarım faaliyetlerinin artırılmasına destek olunabilir.”

Enerji Ekonomisi