Maden Mühendisleri Odası 'Kömür ve Enerji -2020'...

TAKİP ET

Maden Mühendisleri Odası 'Kömür ve Enerji -2020' raporunu yayınladı... 

AYRINTILAR

TMMOB Maden Mühendisleri Odası 'Kömür ve Enerji -2020' raporunu yayınladı... Rapor nedeniyle TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu bir değerlendirme açıklaması yaptıç. 

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Değerlendirmesinden Başlıklar: 


-Dünyada ve ülkemizde enerjiye olan talep artarak devam ettiğinden, enerji kaynaklarına sahip olmak veya bu konuda söz sahibi olmak her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Yaşadığımız coğrafyada ya da dünyanın diğer bölgelerinde, çok değil son 20 yılda enerji kaynaklarını kontrol etmek için yaşanan güç mücadelelerine baktığımızda konun önemini daha iyi görmekteyiz.

-Yenilenebilir enerji kaynaklarında teknoloji ve maliyet açısından son yıllarda büyük gelişmeler sağlanmasına rağmen, halen Dünya birincil enerji arzında kömür ve petrol ilk iki sıradaki yerini korumaktadır. 1973-2017 yılları arasındaki dönemde; Dünya’da petrolün payı %46,2’den %34’e düşerken, aynı dönemde kömürün payı 3,5 puan artışla %24,5’dan %28 düzeyine ulaşmıştır.

-Raporun meslektaşlarımıza ve sektör temsilcilerine yararlı olacağına inancıyla, bu raporun hazırlanmasında büyük emekleri olan Odamızın Enerji Çalışma Grubu üyelerine çok teşekkür ederiz.


TMMOB Maden Mühendisleri Odası:

Kömür ve Enerji -2020' raporunu ayrıntıları için linke TIKLAYINIZ

(ee)

kömür enerji raporu