LPG Otogaza 26 kuruş zam - Pompaya...

TAKİP ET

LPG Otogaza, litrede 26 kuruş zam geldi. Yeni zam, 2 Mart 2021 Salı günü saat 00.00 itibariyle geçerli olacak. Ancak zam, LPG'den alınan ÖTV'den (Özel Tüketim Vergisi) karşılanacağından pompaya yansımayacak. 
 

Ham petrol ve döviz artmıştı

Son dönemde ham petrol fiyatları, anormal bir artış göstererek varil fiyatı 67 dolarıda aşmıştı. Petroldeki bu artış, akaryakıt ürünlerine (Benzin, motorin ve LPG otogaz) zam baskısını artırdı. Ayrıca, akaryakıt ürünleri için bir diğer belirleyici etken olan döviz kuru da geçen hafta hızlı bir atış gösterdi. TL/Dolar kuru, 7 liranın altındayken bir anda 7,43 lira rakamlarına çıktı. Bu iki yükseliş önce benzine, sonra motorine ve şimdide LPG'ya (Likit Petrol Gazı) zam olarak yansıdı.
 

Döviz ve petrol düşüşe geçti

Haftanın ilk iş gününe dalgalı bir seyir izleyen petrol ve döviz kuru, akşam saatlerine doğru ikisi de düşüşe geçti. Ham petrolün varil fiyhatı 64,61 dolar (Brent pertol) rakamlarına ve TL/Dolar kuruda 7,24 lira rakamlarına geriledi.

Petrol ve dövizdeki bu düşüş devam ederse hafta içi akaryakıt ürünlerine indirim gelme ihtimali kuvvetli. Ancak, indirimler, ÖTV tutarına ekleneceğiinden bir süre pompaya yansımayacak (Eşel Mobil Sistemi).

Enerji Ekonomisi

lpg otogaza zam lpg