LPG'nin en çok kullanıldığı alanlar ve LPG'li araç sayısı!

TAKİP ET

LPG'nin kullanıldığı alanlar... LPG'li araç sayısı... LPG'yi en çok tüketen bölgeler... LPG nerelerde tüketiliyor?

- LPG’nin en çok tüketildiği alan evsel kullanım.

- LPG'yi en çok tüketen bölge ise Asya Pasifik.


Ayrıntılar...
Dünya genelinde LPG, bini (1.000) aşkın zengin kullanım çeşitliliği ile yemek pişirmeden ısınmaya farklı kıtalarda milyarlarca insan tarafından kullanılıyor.
 

Sektörlere göre LPG tüketim oranları!

Dünya LPG Birliği - WLPGA’nın verilerine göre, LPG’nin %44’ü evsel alanda, %28’i petro-kimya sektöründe, %11’i endüstriyel-sanayi, %8’i otogazda, %8’i rafinerilerde ve %1’i de tarımda tüketiliyor. 
 

LPG nerelerde kullanılıyor?

- LPG, evsel kullanımda en çok; ocak ve fırın, ızgara, barbekü, ısıtma, pişirmede, çim biçme, su pompalama, klima, aydınlatma ve mobil güç- elektrik üretimi, doğalgaz yedekleme ve dengelemede kullanılıyor.

- LPG; Kimya ve endüstriyel sektörde, kimyasal maddelerin üretiminde hammadde olarak, cam şekillendirme, seramik imalatı, aerosol, tuğla, kimya, plastik, kauçuk, ahşap, mobilya, enerji, gıda, metal, maden, kâğıt, tekstil endüstrileri ile yapı sektörü, jeotermal enerji santralleri ile trafik ve demiryolu inşaatlarında kullanılıyor.

LPG, rafinerileri kullanımında ham petrol arıtma işlemleri sırasında hammadde ya da yakıt olarak.

- LPG tarım alanlarında mahsullerin kurutulması, ilaçlanması, sulanması, yabani ot ve haşere ile mücadelede kullanılıyor.

- LPG; binek araçlar, taksi ve otomobil, otobüsler, hafif ticari araçlar, bagaj arabaları, forkliftler, kayış yükleyiciler, çekiciler, sıcak hava balonları, tekne ve özel yatlarda yakıt olarak, demiryollarında ise metal eritme ve vagon ısıtmalarında kullanılıyor.
 

LPG'nin en azla tüketildiği bölgeler!

- Küresel ölçekte LPG’nin en fazla tüketildiği yerlerin başında; %45 ile Asya Pasifik ülkeleri geliyor. Bu bölgeyi; %17 ile Kuzey Amerika ve yine aynı oranla Avrupa-Avrasya ülkeleri, %9 ile Ortadoğu, %8 ile Güney ve Orta Amerika ülkeleri ve %4 ile de Afrika kıtası takip ediyor.
 

LPG'li araç sayısı

Dünya LPG Birliği - WLPGA’nın 2021 raporuna göre; dünya genelinde LPG’li araç sayısı 27.6 milyon (Sayaı, sürekli artış gösteriyor). 
Kaynak: İPRAGAZ


Enerji Ekonomisi

LPGli araç sayısı LPG nerelerde kullanılıyor LPG kullanım alanları LPG Birliği WLPGA Enerji Ekonomisi