Lisanslı-lisanssız güneş projeleri konuşuldu

TAKİP ET

RKT Enerji CEO'su Utku Korkmaz, lisanslı ve lisanssız güneş enerji proje geliştirme hizmetleri konusunda sahip olduğu birikimden yola çıkarak söz hakkı sahibi olacağı EUROGIA2020 yönetim kuruluna seçilmelerine dair, 'Şimdi hedeflerimizi enerjinin dağıtıklaştığı ve dijitalleştiği günümüzde, sadece enerji şirketi olmaktan çıkartarak, bir 'Enerji Teknoloji şirketi' olma yolunda büyütüyoruz.' dedi.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu 20 Avrupa ülkesi tarafından desteklenen, üye ülkelerde karbon ayak izini düşüren ve yeni nesil enerji kaynaklarını teknolojiyle destekleyen projelere odaklanan EUROGIA 2020 yönetim kurulu üyesi şirketleri Paris’te gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. EUROGIA2020 Başkanı Sinem Altuncu’nun yönettiği toplantıda Yönetim Kurulu’nda söz hakkı sahibi şirketler EUROGIA2020’nin incelediği projeleri masaya yatırırken, EUREKA’nın yeni dönem konumlandırmasını değerlendirdi.

Toplam 74 MWp’lik güneş enerjisi projeleri ile Türkiye’nin en büyük portföylerinden birisinin geliştiricisi olan RKT Enerji CEO’su Utku Korkmaz, lisanslı ve lisanssız güneş enerji proje geliştirme hizmetleri konusunda sahip olduğu birikimden yola çıkarak söz hakkı sahibi olacağı EUROGIA2020 yönetim kuruluna seçilmelerine dair “Bugüne kadar geliştirdiğimiz projelerde sunduğumuz hizmet ve ürünlerle hedeflediğimiz amaç; Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak bu yerli kaynakların elektrik üretimindeki payını arttırmaktı. Şimdi bu hedeflerimizi enerjinin dağıtıklaştığı ve dijitalleştiği günümüzde, sadece enerji şirketi olmaktan çıkartarak, bir ‘Enerji Teknoloji şirketi’ olma yolunda büyütüyoruz.” dedi.

EUROGIA2020:

Avrupa Birliği EUREKA programı çatısı altında enerji teknolojilerini geliştirmek amacıyla 1985 yılında kurulan EUROGIA2020, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 20 Avrupa ülkesi tarafından desteklenmektedir.. Üye ülkelerde karbon ayak izini düşüren ve yeni nesil enerji kaynaklarını teknolojiyle destekleyen projelere odaklanmaktadır. Alternatif enerji kaynaklarının yaratılması ve mevcut kaynakların daha verimli ve sürdürülebilir kullanılmasını amaçlayan EUROGIA2020 düşük karbon emisyonuna sahip enerji teknolojilerinin ve inovasyonların geliştirilmesi için gerekli uluslararası iş ortaklıkları yaratmayı hedeflemektedir. Enerji teknolojileri alanında çalışan ve uluslararası Ar-Ge projeleri üretmek isteyen şirket ve araştırma kuruluşları EUROGIA 2020 programı dahilinde yenilenebilir enerji, verimlilik, karbon ayak izinin azaltılması ve fosil yakıtlar gibi enerjinin tüm alanlarında çalışmalara imza atmaktadır.

EUROGIA202O, 2008 yılından itibaren 41 çok uluslu projeyi hayata geçirirken; program ENGIE, GE, Oil&Gas,ACCIONA Energy, Air Liquide, SAFT Batteries, DCNS Energy, Bureau Veritas, Enerjisa, RKT Enerji ve Cardtek tarafından yönetilmektedir.

RKT Enerji: Rüzgar ve güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren proje geliştirme yönetimi şirketi olan RKT Enerji, proje geliştirmeye ek olarak firmalara sektörel danışmanlık hizmetleri vermektedir. Fikir aşamasından, projenin inşaat aşamasına kadar geçen tüm süreçleri kapsayacak şekilde hizmet veren RKT Enerji, güçlü sermaye yapısı ve profesyonel kadrosuyla, projeye özel çözümler geliştirmektedir. Sektörün önde gelen şirketlerine Rüzgar Enerjisi proje geliştirme hizmeti sağlayan RKT Enerji, hâlihazırda erken ve/veya ileri aşamadaki 24 RES projenin geliştirme sürecini yürütmekte olup, bu güne kadar 50’den fazla Lisanslı Rüzgâr enerjisi projesinin geliştirme süreçlerinin farklı aşamalarını sonuçlandırmıştır.Geliştirdiği toplam 74 MWp’lik lisanssız güneş enerjisi projeleri ile Türkiye’nin en büyük lisanssız portföylerinden birisinin geliştiricisi olan RKT Enerji, lisanslı ve lisanssız güneş enerji proje geliştirme hizmetleri konusunda önemli bir birikime sahiptir.RKT Enerji; güneş ve rüzgar enerjisi projelerine fizibilite çalışmaları, enerji üretim analizi , teknik finansman değerlendirmesi, işveren mühendisliği ve GES-RES İzleme ve Performans Geliştirme yazılımları hizmeti veren, bağımsız danışmanlık firmalarından biri olan Brüksel merkezli 3E ile TR operasyonu için ortaklık içerisindedir.

eurogia2020