Lincoln Electric Türkiye- Vrtex 360 Compact ile Kaynakta Mesleki Gelişim...

TAKİP ET

Lincoln Electric Türkiye, kaynaklı imalat sektörünün önemli ihtiyacı olan nitelikli personel bulma sorununa katkı sağlamayı sürdürüyor. Sanal eğitim ekipmanlarıyla kaynakçıların yetiştirilmesini ve bilgi birikimlerinin artırılmasını hedefleyen şirket, müşterilerine mesleki beceri ve bilgi birikimini artırma imkanı sunuyor.

Dijital çağın etkisiyle, öğrenme ortamları da değişkenlik gösteriyor. Lincoln Electric Türkiye, mesleki eğitimi daha cazip hale getirmek için sanal gerçeklik (VR) ile kaynak uygulaması yapabilen ürünleri yıllardır kullanıyor. Vrtex 360 Compact, yeni ekipmanları ile bu hizmeti bir adım daha öteye taşıyor. Yeni cihaz, örtülü elektrot, gazaltı kaynak yöntemleri (MIG/MAG, TIG) ve opsiyonel oksi-gaz kesme imkanı sunuyor. Kompakt olmasından dolayı, kaynak prosesleri arasında geçişler oldukça pratik olmakla birlikte zaman kaybını da ortadan kaldırıyor. Çelik, alüminyum ve paslanmaz malzeme seçme imkanının yanı sıra bindirme, köşe, alın, oluk, plaka üstü boru ve iki farklı çapta boru kaynak uygulaması yapabiliyor.

 

Kaynak uygulamalarında kalite büyük önem taşıyor. Personelin yapmış olduğu kaynağı, tahribatsız muayene yöntemi olan eğme testi sayesinde sanal ortamda kabul edilebilirliği test edebiliyor.

 

Çevre dostu kaynak ekipmanları

Sanal kaynak ekipmanları, çevre dostu olmalarıyla dikkat çekiyor. Doğaya zararlı atık üretimi, gaz ve sarf malzemeleri gibi etkileri yok. Eğitim sürecinde hiçbir malzeme atığı oluşmuyor, böylece malzeme kayıplarının önüne geçiliyor. Sanal kaynak uygulamalarında gerçek uygulamalarda karşılaşılabilecek yanma, elektrik çarpması ve göz yaralanması gibi iş güvenliği riskleri bulunmuyor. Kaynak hataları gözlemlenebiliyor, neden-sonuç ilişkisine dayalı yorumlar yapılabiliyor ve anlık hata bildirimleri alınarak kaynakçıların hızla kendini geliştirmesi sağlanabiliyor. Uygulama sırasında elektrodun ergime hissi verilmesi gerçekçilik kazandırıyor ve daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Bu sayede kaynakçıların belgelendirme süreçleri daha hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor.

Sanal kaynak ekipmanı, özellikle meslek lisesi ve meslek yüksekokul öğrencilerin eğitiminde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Öğrencilerin ilgisini çekerek, metal alanı bölümü daha cazip hala gelebilmektedir. Dijital dünyaya olan ilgilerinden yola çıkarak, öğrenme kabiliyetlerine olumlu etki bırakmaktadır. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında belediyeler kendi içlerinde kurdukları eğitim merkezlerinde dahi ekipmanızı kullanarak bu sürecin birer parçası olmaktadırlar. Üretim tesisleri, mevcut kaynakçılarının bilgi ve becerilerini arttırmak ve ihtiyaç duyduğu kaynakçı ihtiyacını karşılamak amacıyla Vrtex 360 Compact sanal kaynak ekipmanından yararlanmaktadır.

Lincoln Electric’in inovatif ürünleri sayesinde, sanayii ve mesleki eğitim kuruluşlarının ekipman ve sarf malzeme ihtiyaçlarının yanı sıra, sanal gerçeklik ekipmanları ile üretim ve eğitim ihtiyaçlarına en yenilikçi teknolojiler ile destek verilmeye devam ediliyor.

 

enerjiekonomisi

Lincoln Electric Türkiye Kaynakta Mesleki Gelişim