LİMAK Vakfı'ndan '1 Kulaç Fazlası'

TAKİP ET

2016 yılında kurulan Limak Vakfı faaliyetlerinden biri olarak; farklı konulardaki konuşmacıları toplumla buluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan Limak Sohbetleri'nin ikincisi 17 Mart Cumartesi günü Limak Ambassadore Otel'de gerçekleştirildi.

2016 yılında kurulan Limak Vakfı faaliyetlerinden biri olarak; farklı konulardaki konuşmacıları toplumla buluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan Limak Sohbetleri’nin ikincisi 17 Mart Cumartesi günü Limak Ambassadore Otel’de gerçekleştirildi. İkinci etkinlikte down sendromlu milli yüzücümüz Caner Ekin’in hikayesi 18 yıllık antrenörü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir tarafından dinleyicilerle paylaşıldı.

Sohbet öncesinde etkinliğin açılış konuşmasını yapan ve vakıf projelerinden bahseden Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir; “Caner Ekin ve antrenörü Osman Hoca ile 2 yıl önce karşılaştık. Onların yolculuğu bizi çok etkiledi ve bu yolda onlarla birlikte devam etmeye karar verdik, sportif faaliyetlerine destek olduk. Bu süre içerisinde hep birlikte Caner’in yeni başarılarına tanık olduk.” dedi.

'Down sendromluların mucize yaratması mümkün'

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle de Limak Sohbetleri’nin ikincisini bu konuya ayırdıklarını paylaşan Özdemir, “Unutmamalıyız ki down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılık. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi yok, tek yol eğitim. Aile, ait olduğu çevre ve okul çocuğun gelişiminde genleri kadar etkili. Bu sağlandığında topluma kazandırılmaları, hatta Caner gibi mucizelere imza atmaları mümkün. Biz de bu vesileyle bu hikâyeyi daha çok Caner’lerin aramızda olması için sizlerle paylaşarak, duyurmak istedik.” diye konuştu.

'Özel bireyler hayatın tam ortasında yaşamalı'

Caner Ekin’in 18 yıllık antrenörü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir konuşmasında profesyonel geçmişi ve Caner ile nasıl tanıştıklarından bahsederek “Özel bireylerin hayatın kıyısında köşesinde değil tam ortasında yaşamaları için en büyük çığlığı Caner ve Caner’in başarıları ile attık” dedi.

Etkinliğe katılan 150’ye yakın misafirin zaman zaman duygusal anlar yaşadığı sohbetin ardından Ebru Özdemir, Osman Akdemir’e teşekkür plaketi sundu. Finalde Caner Ekin ve partneri sürpriz dans gösterisi düzenleyerek misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.

Caner Ekin Hakkında

1982 Ankara doğumlu olan Caner Ekin, 2003’te İrlanda’da düzenlenen Dünya Özel Olimpiyat Oyunları’nda Dünya Şampiyonu ve 2011’de Boğaziçi Yarışları’nda 6,5 km yüzerek Boğaz’ı geçen ilk down sendromlu sporcu olmuştur. Bu kategorisinde bir ilk olarak kayıtlara geçmiş ve Milli Olimpiyat Komitesi tarafından kendisine “Kıtalararası Yüzücü” unvanı verilmiştir.

Limak Vakfı:

Limak Vakfı, Limak Holding’in tüm sosyal sorumluluk ve yardım projelerini tek bir çatı altında toplamak, daha kurumsal ve etkili olarak devamını sağlamak adına 2016 yılı başında kuruldu. Vakfın öncelikli odak alanı olan eğitimde, kadınların mühendislik alanında daha fazla var olmasını desteklemek üzere hayata geçirdiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın da paydaş olarak yer aldığı Türkiye’nin Mühendis Kızları adında bir projesi bulunuyor. Vakfın diğer projeleri arasında mühendisliği okul öncesi dönemdeki çocuklara sevdirebilmek için başlatılan Evin Küçük Mühendisleri ve ortaöğretimde maddi imkansızlıklar içinde başarı ile okuyan gençlerin eğitimine destek veren GülserenÖzdemir Üstün Başarı Bursu Programı ve Türk müziğini çok sesli yorumlayarak, geniş kitleleri çok sesli müzikle buluşturmayı amaçlayan Limak Filarmoni Orkestrasıbulunuyor.

limak vakfı