Küresel Kaynama Çağına Girdik - TEMA Vakfı ''Fosil yakıt...''

TAKİP ET

Küresel Kaynama Çağına Girdik!

TEMA Vakfı


- Dünya Meteoroloji Örgütü ve Copernicus Dünya Gözlem Programı, 2023 yılı Temmuz ayının şimdiye kadar kayıtlara geçen en sıcak ay olduğunu duyurdu.

- Bunun üzerine Birleşmiş Milletler, bu durumun iklim krizinin henüz başlangıcı olduğunu ve artık Küresel Isınma Çağında değil Küresel Kaynama Çağında olduğumuzu açıkladı.

- Son zamanlarda sıcak hava dalgaları sıklığını ve şiddetini giderek artırıyor. Bilim insanları; orman yangınları, ani yağışlar, sel felaketleri gibi afetlerin temel sebebinin insan faaliyetleri sonucu sera gazlarının yol açtığı iklim krizi olduğu vurguluyor.

- Yapılan analizler, ülkemizin de içinde olduğu Akdeniz Havzası’nın, son zamanlarda yaşanan sıcak hava dalgalarından en çok etkilenen yerlerden biri olduğunu gösteriyor.

Bu gidişatı durdurabiliriz. Hâlâ geç değil!

- Küresel ısınmayı, gezegenin sınırlarını zorlayan 1,5°C ile sınırlayabilmek için fosil yakıt kullanımına acilen son verilmeli!


- İklim krizi etkileri her geçen gün şiddetlenirken fosil yakıtlar uğruna en önemli karbon yutaklarımızdan olan orman varlığımız feda edilmemeli, Akbelen korunmalı!

- TEMA Vakfı olarak, karar vericileri yıllardır devam eden iklim müzakerelerinde, dünyamızı tehdit eden iklim krizini durdurmak için hızlı, gerçekçi, iklim adaletini sağlayacak adımlar atmaya çağırıyoruz.

 

küresel ısınma haberleri - çevre iklim haberleri

çevre iklim haberleri küresel ısınma haberleri