Konu ''AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Geçiş Dönemi '' - İSO düzenliyor!

TAKİP ET

“AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Geçiş Dönemi Raporlama Yükümlülükleri: Üreticilerimizden Talep Edilen Verinin Temininde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar”

İstanbul Sanayi Odası (İSO)

Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde hayata geçirilen ve geçiş dönemi uygulaması 1 Ekim 2023 itibarıyla başlayan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) ülkemiz ticaretini yakından ilgilendiriyor. 2026’da başlayacak olan ana uygulama dönemi öncesinde SKDM’nin uygulama güçlüklerine karşı sektörlerimizi hazırlamak amacıyla İstanbul Sanayi Odası ve Ticaret Bakanlığı iş birliği ile SKDM Uyum Rehberleri çalışmasını yürütüyoruz.

SKDM’nin etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalara dikkat çekmek amacıyla Ticaret Bakanlığımız tarafından çevrimiçi bilgilendirme seminerleri hayata geçiriliyor. 23 Şubat’taki ilk seminerin açılış konuşmaları; Ticaret Bakan Yardımcısı Sn. Mustafa Tuzcu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Sn. Fatma Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sn. Ahmet Berat Çonkar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn. Çetin Ali Dönmez tarafından gerçekleştirilecektir.

İlgili Bakanlıkların katılımı ile gerçekleşecek Panel Oturumunda ise İSO ve Rever Akademi iş birliği ile “AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Geçiş Dönemi Raporlama Yükümlülükleri: Üreticilerimizden Talep Edilen Verinin Temininde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” başlığını ele alacağız.

SKDM’nin getirdiği raporlama yükümlülükleri ve bu süreçte karşılaşılan uygulama zorluklarına çözüm bulmayı amaçlayan bu seminere sizleri de bekliyoruz.

 

Tarih: 23 Şubat 2024, Cuma

Saat: 14:30 - 17:30

Kayıt için tıklayın...

 

 

AB Sınırda Karbon Düzenlemesi istanbul sanayi odası iso