Kombi Basıncı ne demek? Kombi Nasıl Ayarlanır?

TAKİP ET

Kombi Basıncı Nedir ve Nasıl Ayarlanır?

Günlük yaşamda kullandığımız ev aletlerinden en önemlisi hangisi olabilir diye düşünürsek aklımıza ilk gelen kombi olur. Genellikle mutfağa takılan bu cihaz evin veya ofisin ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılar. Bu cihazların arıza yapması ise size zorlu günler yaşatabilir. Arızaların başında ise devamlı olarak kombi basıncının düşmesi geliyor. Peki basınç düşmesi ne demektir ve bu cihazların basıncı nasıl ayarlanır biraz açıklayalım.

Kombi Basıncı Neden Düşer?

Öncelikle cihazın su basıncının ara ara düşmesinin normal olabileceğini söyleyebiliriz. Ancak bu durumun başınıza sıklıkla gelmesi bir problem olduğuna işaret ediyor. Eğer sorunun cihazınızdan kaynaklanmadığını düşünüyorsanız tesisatta bir sızıntı veya çatlak olabilir. Fakat sorun cihazınızda ise cihazınızın eşanjörü arıza yapmış olabilir. Bu durumda bir kombi servisi çağırarak cihazınızı tamir ettirmelisiniz. Elbette tamirat süresince geçen zaman ve çıkan masraf can sıkıcı olacaktır. Ancak bu gibi sorunları yaşamamak için işin en başından, dayanıklılığına ve kalitesine güvendiğiniz bir markanın ürününü tercih etmek en doğrusu olacaktır. Bu noktada en iyi kombi hangisidir sorusu akıllara geliyor. Uzun yıllar sorun yaşamadan kullanmak için Buderus kombi alabilir, sık arızalanma sorunlarına kalıcı bir çözüm getirebilirsiniz. Peki Buderus kombi çeşitleri arasından hangisi seçilmeli, sorusuna cevap bulabilmek için seçenekleri hep birlikte inceleyelim…

Neden Buderus Yoğuşmalı Kombi Tercih Edilmeli?

Buderus'un tüm kombileri üstün enerji tasarrufu özellikleri ile göz dolduruyor. Buderus yoğuşmalı kombiler yüksek enerjiyi büyük bir verimlilikle kullandığı için yaptığı tasarruf su ve elektrik faturalarında fark edilecek kadar büyük. Yoğuşmalı serisi Logamax’ı incelediğinizde gerçekten de geleceğin ısıtma sistemlerini günümüze taşıdığını düşüneceksiniz. Üstelik Buderus kombi fiyatları oldukça makul. Eğer eski cihazınızın sık sık arıza yapmasından yakınıyor veya herhangi bir sebeple yeni bir cihaz almayı düşünüyorsanız mutlaka bu markanın yetkili satış noktasından fiyat almanızı tavsiye ederiz. Peki yoğuşmalı cihazlar arasından hangisini tercih edebilirsiniz?

Logamax Plus GB022i modeli 1:5 geniş modülasyon aralığı sayesinde yüksek verimlilik sağlıyor. Tüm bileşenlerinin uzun ömürlü oluşu ise güven veriyor. Bir diğer önemli özelliği ise merkezi ısıtma için mevsimsel enerji verimliliği %94 oranında. Bu da faturanıza büyük bile tasarruf getireceği anlamına geliyor.

Logamax Plus GB122i ise kompakt tasarımı ile en küçük yaşam alanları için dahi uygun bir çözüm olarak biliniyor. Dış havaya bağlı çalışabilen uyumlu modülasyonlu oda kumandası ile A+ enerji etiketine sahip olan bu modelin nominal ısı kapasitesi 24 kW.

Logamax Plus GB062 denildiğinde akla gelen ilk şey verim. Bu model Buderus yoğuşmalı cihazlar arasında %109'a varan verim değeri ile ön plana çıkıyor. Ayrıca diğer Buderus kombi çeşitleri gibi düğmelerin bulunduğu kullanma paneli oldukça anlaşılır bir şekilde tasarlanmış.

Logamax Plus GB012 modeli de çok düşük gaz kullanımı ile %103'e varan verimlilik sağlıyor. Aynı zamanda LCD ekranı arka aydınlatmalı. Bu şekilde ekranı kolay okunuyor ve modern bir görünüm sağlıyor. Aynı zamanda yüksek verimli yanma sağlayan modülasyonlu fanı var.

Son olarak Logamax Plus GB072'den bahsedelim. Bu cihaz da tıpkı Logamax Plus GB062 gibi %109'a varan verim değerine sahip. Diğer yandan bu ürün tam bir çevre dostu! CO² salınımını düşürmeye ve ekolojik dengeyi korumaya yardımcı olan Logamax Plus GB072 modelini detaylıca incelemenizi tavsiye ederiz.

Buderus yoğuşmalı kombi çeşitleri ve özelliklerini kısaca anlatmaya çalıştık. Ürünleri yakından görmek ve tüm özelliklerini öğrenerek sizin için en uygun kombinin hangisi olduğuna karar vermek için Buderus yetkili bayilerinden size en yakın olanını ziyaret edebilirsiniz.

buderus kombi