KOBİ'ler İçin Enerji Kullanımını Azaltma Önerileri!

TAKİP ET

Dünyada enerji fiyatları, kış sezonunun gelmesi ve tedarik sıkıntılarının sürmesi nedeniyle tırmanışta. Küçük işletme ve KOBİ'lerin, enerji kullanımını azaltmaya yönelik adımlar atması gerekiyor.

İşletmelerin enerji kullanımını doğa dostu ve verimli hale getirmenin ilk yolu, şubelerini veya depolarını gözden geçirmek.

Bina tasarımı, aydınlatma, yalıtım, ısıtma ve soğutma, bilgisayarlar, televizyonlar, modemler ve sunucular gibi teknolojik cihazlar, çalışanlar için bulunan buzdolabı, kahve makineleri ve diğer beyaz eşyalar ve bunlara bağlı enerji harcayan araçlar olmak üzere, incelenmesi gereken çok sayıda alan var.  Doğal gün ışığından faydalanmak, enerji tasarruflu ampullere geçiş yapmak, bugünden itibaren atılmaya başlanabilecek adımlar.

 

ayrıntılar!

KOBİ’ler İçin Enerji Kullanımını Azaltma Önerileri: Dünyada enerji fiyatları, kış sezonunun gelmesi ve tedarik sıkıntılarının sürmesi nedeniyle tırmanışta.  Küçük işletme ve KOBİ’lerin, enerji kullanımını azaltmaya yönelik adımlar atması gerektiğini açıklayan DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, işletmelerin enerji kullanımını doğa dostu ve verimli hale getirmenin ilk yolunun, şubelerini veya depolarını gözden geçirmek olduğunu belirtti.

Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada enerji fiyatlarının yükselişte olduğunu belirten DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “Avrupa’nın yanı sıra Çin, Hindistan, Brezilya gibi ülkeleri de enerji krizi sardı. Türkiye’de de KOBİ ve işletmelerin önlem alması şart. İşletmelerin enerji kullanımını doğa dostu ve verimli hale getirmenin ilk yolu, şubelerini veya depolarını gözden geçirmek. Bina tasarımı, aydınlatma, yalıtım, ısıtma ve soğutma, bilgisayarlar, televizyonlar, modemler ve sunucular gibi teknolojik cihazlar, çalışanlar için bulunan buzdolabı, kahve makineleri ve diğer beyaz eşyalar ve bunlara bağlı enerji harcayan araçlar olmak üzere, incelenmesi gereken çok sayıda alan var.  Doğal gün ışığından faydalanmak, enerji tasarruflu ampullere geçiş yapmak, bugünden itibaren atılmaya başlanabilecek adımlar. Yine harekete duyarlı ışık kullanımı ve güneş enerji sistemlerinden faydalar sağlanabilir. Ofislerde çift cam kullanımı sıcaklığın korunması açısından yararlı olabilir. Ayrıca toplantıları online şekilde organize etmek de, şirket araçlarının genel giderlerinden tasarruf sağlayabilir.” dedi.

 

(KOBİ haberleri - enerji ekonomisi)

KOBİ haberleri enerji ekonomisi enerji kullanımı