'Kışın artan elektrik talebini karşılayabilmek için RÜZGAR'daki atıl kapasite devreye alınmalı'

TAKİP ET

Kışın elektrik tüketimi artıyor. Artan talebi sorunsuz karşılamak için rüzgar yatırımcıları çağrı yaptı: Rüzgar'daki (RES) atıl kapasite devreye alınmalı.

Havaların soğumasıyla birlikte elektrik tüketimi de artıyor. Kış aylarında  artan elektrik talebini karşılayabilmek için rüzgardaki (RES) atıl kapasite devreye alınması gerekiyor. Özellikle, şiddetli soğuk dönemlerinde artan elektrik tüketimini karşılamakta zaman zaman zorluklar yaşanabiliyor. Bu ndenle de arz - talep dengesi için, yerli ve ithal bürün enerji üretim tesisilerinin tam kapasite çalışması büyük önem arzediyor. 
Rüzgar enerjisi santralleri (RES)'ler, 29 Kasım 2021 pazar günü, Türkiye toplam elektrik üretiminde yüzde 23 pay ile, en fazla elektrik üreten kaynak olmuştu. 

 

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) -  Rüzgarda Atıl Kapasite...

ENSİA, son yaptığı açıklamada elektrik tüketiminin arttığı kış döneminde rüzgar enerjisindeki atıl kapasitenin şebekeye dahil edilmesi çağrısı yapmıştı. ENSİA'ya göre rüzgar'da (RES), atıl kapasite 1.000 MW (Megavat). Basit bir mevzuat değişikliği ile bu kapasite, sisteme dahil edilebilir.


Rüzgar santrallerinde elektrik üretimi yeni REKOR kırdı!



AYRINTILAR!


GÜRİŞ - 2.158 MW atıl kapasite

Türkiye'nin önemli rüzgar yatırımcılarından GÜRİŞ'te, bu konuda önemli bir çağrı yaptı. GÜRİŞ'in, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı bilgi paylaşımı şöyle: 'Rüzgarda 658 MW ve Güneşte 1.500 MW’a yakın kurulu mekanik kapasitenin emre amadeliğe sunulmasını sağlayacak mevzuat değişikliği uygulanmalıdır.

Bu kış yaşayacağımız elektrik talep artışını karşılayabilmek için üretimin yoğun ve ihtiyacın yüksek olduğu bu dönemde mevcut potansiyelimizden azami ölçüde faydalanmamız gerekmektedir.'

Rüzgar Enerjisi ne demek? Türkiye'nin Rüzgar Gücü ne kadardır?


 

GÜRİŞ 2158 MW Atıl Kapasite

Enerji Ekonomisi

rüzgar enerjisi res elektrik güriş enerji ekonomisi