Kış Lastiği uygulaması Pazar günü başlıyor: Cezası 885 TL

TAKİP ET

Pazar günü başlıyor: Cezası 885 TL...

Enerji Ekonomisi - Ticari araçlar için kış lastiği uygulaması pazar günü başlıyor. 1 Aralık Pazar 2019 günü kış lastiği takmayan araçlara 885 TL trafik cezası kesilecek. Kış lastiği cezası, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 1.084 TL uygulanacak.

TİCARİ ARAÇLAR ZORUNLU
Otobüs, minübüs, kamyon, kamyonet gibi ticari araçlar için geçerli Kış Lastiği uygulaması 1 Aralık pazar günü başlıyor. Sürenin kısalması nedeniyle lastik tamirci ve servislerinin Cuma ve Cumartesi yoğun olması bekleniyor. Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre, zorunlu kış lastiği uygulaması denetimleri, 1 Aralık pazar günü itibariyle başlanacak.

ÖZEL ARAÇLARDA TAKMALI
Her ne kadar özel araçlarda için zorunlu olmasa da, güvenli sürüş için özel araçlarında kış lastiği takılması öneriliyor. Uzmanlar; kış lastiğinin fren, yol tutuş gibi güvenli sürüş için son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor. Mevzuat gereği, kış lastiği takmayan özel araçlara trafikte her hangi bir cezai işlem uygulanmıyor. Ancak havaların sıcak gitmesi nedeniyle, özel araçların kış lastiği takma konusunda yavaş davrandığı belirtiliyor.
 

kış lastiği trafik