Kaynaklara göre Türkiye ELEKTRİK üretimi - Son veriler!

TAKİP ET

Türkiye kaynaklara göre elektrik üretiminde doğal gaz ve ithal kömür ilk sıraya yükseldi. EPİAŞ verilerine göre, doğal gaz ve ithal kömürle elektrik üretimi yüzde 50'yi geçti.

Türkiye kaynaklara göre elektrik üretiminde doğal gaz ve ithal kömür ilk sıraya yükseldi. 
Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) verilerine göre, doğal gaz ve ithal kömürle elektrik üretimi yüzde 50'yi geçti.

 

ayrıntılar...

Türkiye kaynaklara göre elektrik üretiminde doğal gaz ve ithal kömür ilk sıraya yükseldi. 
Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) verilerine göre, doğal gaz ve ithal kömürle elektrik üretimi yüzde 50'yi geçti 831 ağustos, günlük üretim).

 

Doğalgazın elektrik üretim payı yüzde 33!

Türkiye elektrik üretimide doğal gazın payı yüzde 33'e yükseldi. Bu rakam, son deönemin en yüksek rakamı oldu. Bir dönem Türkiye elekterik üretiminde doğal gazın payı yüzde 55'lere kadar çıkmıştı. Ancak, rüzgar, güneş gibi yerli elektrik kaynaklarının devreye girmesi ve yağışların artmasıyla (HES'ler) doğal gazın elektrik üretimindeki payını yüzde 10'lere kadar düşürmüştü. Be gelişme üzerine bazı doğal gaz santralleri elektrik üretimlerine ara vermişti. 

 

HES'lerin payı geriledi!

Türkiye son dönemde sıcak günler yaşıyor. Sıcaklar, güneş enerjisi santralleri (GES) elektrik üretimini artırırken barajlı ve akarsu HES'leri ise aşırı sıcaklar olumusz etkiledi (Yağışlar ve suların azalmasıyla). Bu durum HES'lerde (Akarsu ve barajlı) elektrik üretiminde ciddi düşüşlere neden oldu. HES'ler bol yağış döneminde Türkiye elektrik üretimindeki payı yüzde 30-40'lara kadar çıkmıştı. 

 

- Kaynaklara göre Türkiye elektrik üretimi içinaşağıdaki tabloya bakınız...

 

Kaynaklara göre Türkiye Elektrik üretimi!

Veriler için kaynak: Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ), 31 Ağustos 2023 tarihli günlük veriler.

 

elektrik üretim haberleri

elektrik üretim haberleri doğalgazla elektrik üretimi