Karakış Fırtınası - Aksa Doğalgaz!

TAKİP ET

Aralık ayına girildi. Ve şiddetli kış dönemi de başlamış oldu. Peki; Şiddetli Kış Fırtınası dahil, Aralık ayı Doğa Takvimi'ni biliyor musunuz?

Havalar soğuk. Ve Aralık ayına girildi. Ve şiddetli kış dönemide başlamış oldu. Peki, Şiddetli Kış Fırtınası dahil, Aralık ayı Doğa Takvimi'ni biliyor musunuz? İşte sornun cevabı.

Aksa DoğalGaz 'Kocaman bir yılın sonuna geldiniz.” diyen güzel Aralık hoş geldin' başlığıyla, Aralık ayı Doğa Takvimini paylaştır.

Aralık Ayı Doğa Takvimi


1 - Aralık: İkinci pastırma sıcakları.

8 - Aralık: Karakış Fırtınası.

- 21 Aralık: Zemberinin ve en uzun gecelerin başlangıcı.

- 26 Aralık: En uzun gecelerin sonu.
Kaynak: Aksa Doğalgaz

Doğa Takvimi



BİLGİ: Aksa Doğalgaz - Tarihçe


AKSA DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş. (AKSA DOĞALGAZ)

'Doğa dostu, güvenli ve temiz yakıt doğal gazın ekonomik bir alternatif olarak, kentleşmeyle artan hava kirliliğine karşı, dünyada ve Türkiye’de giderek daha yoğun kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, doğal gaz dağıtım sektöründe güçlü bir şekilde var olmak ve hizmet sunabilmek için 2002 yılında bir çatı şirketi olarak faaliyete başladık. Bulunduğumuz hemen her bölgede hızla yatırımlarımızı gerçekleştiriyor; tüketiciye doğal gaz konforunu kaliteli bir hizmet anlayışıyla ulaştırmayı bir ilke olarak benimsiyoruz.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan lisans hakkı kazandığımız ve devraldığımız toplam 21 bölgedeki şirketlerimizle, 31 ilin sınırları içerisinde yer alan 27 il merkezi ile 212 ilçe ve beldede doğal gaz dağıtım ve perakende satış faaliyetlerine devam ediyoruz. 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla toplam şebeke büyüklüğümüzü 31.795 kilometreye, abone sayımızı 3,6 milyonun üzerine taşıdık ve 9,6 milyar metreküp gaz dağıtımı sağladık.

Aksa Doğalgaz olarak, 2020 yılında Türkiye’nin ulaştığı toplam doğal doğal gaz şebeke uzunluğunun 20.4’ünü oluşturuyoruz ve Türkiye’de dağıtılan tüm doğal gazın %22,9’u dağıtım şebekelerimiz üzerinden gerçekleştiriliyor. Ulaştığımız bu büyükle Türkiye doğalgaz dağıtım sektörünün en büyük özel şirket unvanıyla; Türkiye’nin en büyük şirketleri listesinde 51. sırada yer alıyoruz.

Dağıtım yaptığımız bölgelerdeki 15,9 milyon nüfus ve yaklaşık 5,5 milyon potansiyel müşterimizle piyasada etkin bir rol ve sorumluluğa sahip olmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Planladığımız genişlemeler sonucunda 2021 yılında, 21 doğal gaz dağıtım lisansı kapsamında 31 ilin sınırları içerisinde yer alan 27 il merkezi ile 213 ilçe ve beldede hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu ilçelerle birlikte potansiyel abone sayımız 5,7 milyona ulaşacaktır.

Kuruluşumuzdan bugüne, yüksek kalitede ve ekonomik hizmet ulaştırdığımız abonelerimizle ülke ekonomisine 54 milyar TL’ye ulaşan tasarruf sağlamanın gururunu yaşıyor; yarattığımız istihdamın yanı sıra doğrudan ve dolaylı olarak 20 binden fazla vatandaşımıza daha iyi iş imkanı sunuyoruz.

Dağıtım yatırımlarımız sonucunda gerçekleşen sektörel ek büyüklükle oluşturduğumuz, 2020 yıl sonu itibariyle 35,2 milyar TL değerindeki doğal gaz dönüşüm piyasasının yaklaşık olarak 25,2 milyar TL’si fiili olarak gerçekleşti. Doğal gazın ulaştığı bölgelerde, enerji çeşitliliğine getirdiğimiz avantajla birlikte sanayi yatırımlarının hızlanması ve buna bağlı olarak istihdamın artması da sağladığımız katkılar arasında.

Aksa Doğalgaz olarak, faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz her alanda ve bölgede; alanımızdaki tecrübemizle vizyonumuzu genişletmeyi, büyümeyi ve ülke ekonomisine katkımızı artırmayı kaçınılmaz bir görev olarak kabul ediyoruz.'

Kaynak: Aksa Doğalgaz


Enerji Ekonomisi

aralık ayı doğa takvimi doğa takvimi aksa doğal gaz karakış fırtınası enerji ekonomisi