Karadeniz'de 'DOĞAL GAZ ve PETROL' aranacak 2 ili açıkladı!

TAKİP ET

Karadeniz'de 2 ilde daha doğal gaz aranacak. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı (ETKB) Fatih Dönmez Karadeniz 'de 'Ordu ve Rize' açıklarında da doğal gaz aramasına başlanacağını açıkladı.

Karadeniz'de 2 ilde daha doğal gaz ve petrol aranacak. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı (ETKB) Fatih Dönmez Karadeniz 'de 'Ordu ve Rize' açıklarında da doğal gaz aramasına başlanacağını açıkladı.

 

ayrıntılar...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı (ETKB) Fatih Dönmez ''Doğal gazda yeni keşifler'' başlıklı ve konuyla ilgili açıklaması şöyle...

 

Ordu'da doğal gaz - Rize'de petrol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Muhtemelen bu yıl içerisinde Ordu açıklarında keşif amaçlı yeni bir sondaj yapabiliriz. Yine Doğu Karadeniz'de Rize açıklarında da petrol potansiyeli içeren bazı lokasyonlarımız var. Orada da yine bir sondaj yapabiliriz. Artık imkanlar elimizde, filomuz elimizde. Kendi iş planımıza uygun olarak bu çalışmaları devam ettireceğiz." dedi.

 

Sondajlara bu yıl başlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,: "Şimdi biz Karadeniz'i batıdan doğuya karış karış arıyoruz. Bir taraftan sismik araştırma gemilerimiz önce ön etütleri, jeolojik etütleri yapıyorlar. Ardından onu değerlendiren bir ekibimiz var. Potansiyel içeren lokasyonları belirliyorlar. Oralarda da ilk sondajları yapıyoruz. Muhtemelen bu yıl içerisinde Ordu açıklarında keşif amaçlı yeni bir sondaj yapabiliriz. Yine Doğu Karadeniz'de Rize açıklarında da petrol potansiyeli içeren bazı lokasyonlarımız var. Orada da yine bir sondaj yapabiliriz. Artık imkanlar elimizde, filomuz elimizde. Kendi iş planımıza uygun olarak bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bu bir başlangıç, son değil. Enerji bağımsızlığımız açısından bu son derece kritik. Geçtiğimiz yıl 95 milyar dolar enerji ürünleri ithalatına bedel ödemişiz. Şimdi örneğin bunun yarısını Türkiye'de üretmiş olsak işte 45-50 milyar dolar cebinizde kalacak demektir. Buradaki işçimize, mühendisimize, tedarikçisine, tedarikçimize kaynak aktaracaksınız anlamına gelir" (Kaynak: Enerji Bakanlığı).

 

doğal gaz haberleri - enerji ekonomisi

doğal gaz aramaları doğalgaz yeni keşifler Rizede petrol Orduda doğalgaz