Kar yenir mi? - Afet ve Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu!

TAKİP ET

'Kar yenmez... Havada dolaşan kirleticiler, kar yere düşmeden karı kirletiyor. Kirleticilerle birlikte yere inen karın yenmesi ise, bir çok hastalığa neden olabilir.' Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu.

Türkiye, yoğun kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Kar hem enerji, hemdi tatil havası veriyor. Ve tabi, zaman zamanda kar yemek, kar eğlencesinin bir parçası.
 

Peki kar yenir mi?
İşte sorunun cevabı.  


Aslında küçük - büyük herkes zaman zaman kar yer. Fakat, dünyamız değişiyor. Hava kirliliği her yerde. Bu nedenle; gökten yağan ve temiz olduğu düşünülen kar tanecikleri, aslında o kadar da temiz değil. İTÜ'den (İstanbul Teknik Üniversitesi) Afet ve Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bu konuda çok önemli bir hatırlatma yapıyor.

 

Kar yenmemeli!

Afet ve Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, gökyüzündeki hava kirliliğine dikkat çekiyor. Buna göre, sanayi kaynaklı hava kirliliği, bütün dünyanın havasını etkiliyor. Havada dolaşan kirleticiler, kar yere düşmeden karı kirletiyor. Kirleticilerle birlikte yere inen karın yenmesi ise, bir çok hastalığa neden olabilir.

 

Şehirde de - Köylerde de kar yemeyin!

Genelde köylerde havanın temiz olduğu, düşünülür. Oysa bu da doğru değil. Prof. Dr. Kadıoğlu, bu bilginin de yanlışlığına dikkat çekiyor: Köylerde de hava temiz deyip, kar yenmemeli. Çünkü kirli hava, bütün havayı etkiliyor. Dolayısıyla köylere de ulaşmış oluyor. (Kaynak: www.tuketicitv.com)
 

Enerji Ekonomisi

kar yenir mi prof dr. mikdat kadıoğlu kadıoğlu kar yağışı enerji ekonomisi kar niye yenmez