Kar - Buz sarkıtlarına DİKKAT!

TAKİP ET

Yoğun kar yağışı, bütün yurdu etkiledi. İstanbul - Ankara gibi bazı şehirlerde ise, kar - güneş karışımı bir hava hakim. Kar Yağışlı ve Soğuk havalar; bir taraftan çatılarda yoğun kar biriktirirken, diğer yandan da buz sarkıtlarının oluşmasına neden oldu. Çatılarda oluşan 'Kar ve Buz Sarkıtları' ise, tehlike. Çünkü, havanın ısınmasıyla çatılardaki kar erimeye ve sarkmaya başlarken benzer durum çatılardaki buzlar içinde geçerli Bu nedenle de, kar ve buz sartkıtlarına karşın çok dikkatli olmak gerekiyor. 
 

Kar - Buz Sarkıtları altından geçmeyin


Yoğun kar ve soğuklar sonrası çatılarda oluşan kar ve buz sarkıtları, açan güneşle birlikte can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturmaya başladı. Bu nedenle de özellikle cadde ve sokaklardaki kaldırımlarda yürüken bu sarkıtların altında yürünmemeli. 
 

Zarar verebilir


Uzmanlar, bu konuda vatandaşların dikkatli olması uyarısı yapıyor: Soğuklar sonrası, havalar açmaya başladı. Bazı bölgelerde çatılardaki karlar eriyor. Bu erime, kar sarkıtları oluşturabilir. Yine, bazı aşırı soğuk bölgelerde buz sarkıtları oluşmuş olabilir. Her iki durumda da çok dikkatli olmak, sıcak havalarla birlikte erimeye başlayan sarkıtlara dikkat etmek ve sarkıtların altında yürümemek gerekiyor. Çünkü, yüksekten düşen kar ve buz kütleleri, çok tehlikeli. Bunun için, özellikle kaldırımlarda yürüken başta olmak üzere park-bahçe gibi alanlarda gerek kar sarkıtları ve gerekse buz sarkıtlarına karşın dikkatli olmak gerekiyor. 
 

Su ve elektrik barajları doluyor

Öte yandan, son günlerde bol yağan kar ve yağmurlar, gerek elektrik üreten barajları ve gerekse şehirlere su veren barajları doldurmaya başladı. Uzmanlara göre, Nisan - bahar yağmurları ve eriyen kar suları ile birlikte barajlardaki su seviyeleri daha da artmış olacak.

Özel Haber - Enerji Ekonomisi

 

kar sarkıtı buz sarkıtı