Kadınlar: Girişimcilik başvurular başladı

TAKİP ET

Bizbizze Kadınlar İçin Fikir ve Destek Ünitesi Projesi, kadınların bu ihtiyaçlarına odaklanıyor. Proje, İstanbul'da yaşayan, lise ve üniversite mezunu, 18 yaş üstü, iş ve sosyal hayat içinde aktif yer almak isteyen 300 kadının, bir yılın sonunda girişimci ya da çalışan olarak istihdama, bununla birlikte gönüllü olarak STK ve sosyal sorumluluk projelerine katılmasında etkili olmayı amaçlıyor.

Bizbizze Kadınlar İçin Fikir ve Destek Ünitesi Projesi, kadınların bu ihtiyaçlarına odaklanıyor. Proje, İstanbul’da yaşayan, lise ve üniversite mezunu, 18 yaş üstü, iş ve sosyal hayat içinde aktif yer almak isteyen 300 kadının, bir yılın sonunda girişimci ya da çalışan olarak istihdama, bununla birlikte gönüllü olarak STK ve sosyal sorumluluk projelerine katılmasında etkili olmayı amaçlıyor.

Proje içeriğini oluştururken, aktif olmayı isteyen ama yolunu bulmakta zorluk yaşayan kadınların varlığından, “bir İŞ’e yaramak istiyorum” demesinden ilham alındı. Kadınların işe yarama isteği ile ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını kolaylaştıracak, bunun için ihtiyaç duydukları eğitim ve destek hizmetini tek bir çatı altında koordine edebilen bir kadın destek merkezi modelinin oluşturulması hedeflendi.

Hayatın içinde aktif olarak yer almak isteyen tüm kadınların baş vurabileceği proje ile:

Her gelir seviyesinden kadının kendi gücünün farkında olması ve onu kullanmasınının desteklenmesi,

Kendi işlerini kurmak ve finansal bağımsızlıklarını elde etme konusunda cesaretlendirilmesi,

İş hayatına çalışan olarak katılmalarına destek verilmesi,

Başkalarına yardım etmeyi isteyen kadınlara gönüllülük eğitimi verilmesi ve ilgilerine göre sivil toplum kuruluşları ile ilişkilendirilmesi hedefleniyor.

Kadınların ihtiyaç duyabileceği destek ve donanımla; rehberlik, eğitim, koçluk,mentorluk ve danışmanlık hizmetleriyle buluşturmayı hedefleyen programın başvuru rehberine ve formuna www.bizbizze.com adresinden ulaşabiliyor.

kadın girişim