Japon Daikin - Endüstriyel soğutma ürünleri ile düşük ses ve gürültü kirliliğine...

TAKİP ET

Daikin, uzmanlık alanındaki hizmet skalasını genişletmeye ve hem yerel bazda hem de globalde büyümeye devam ediyor.

- Daikin endüstriyel soğutma ürünleri, Avrupa’da uygulanan F-Gazların atmosfere salımının yasaklanması ve bazı ürün ve ekipmanların içinde belirli küresel ısınma potansiyeline sahip gazların kullanımının yasaklanmasını içeren Florlu Gazlar Yönetmeliği ve buna bağlı tüm anlaşmalara uyumlu ünitelerden oluşuyor. Bunun yanı sıra 2022’de üretimine başlanacak olan yeni ürün grupları da bu doğrultuda pazardaki yerini alacak şekilde tasarlanıyor.

AR-GE yatırımları
Endüstriyel soğutma sistemleri, gıda ürünlerinin çiftlikten çatala olan yolculuklarında en önemli bileşenler arasında yer alıyor. Gerek depo çözümlerinde gerekse reyon soğutmalarında gıda ürünlerinin muhafazasında kullanılmakta olan sistemler, günümüzde oldukça büyük bir öneme sahip. İklimlendirme sektörünün lider şirketi Daikin, uzmanlık alanındaki hizmet skalasını genişletmeye ve hem yerel bazda hem de globalde büyümeye devam ediyor.

Soğuk zincirin farklı noktalarında çözümlerini çeşitlendirmek üzere adımlar atarken, yaptığı büyük satın almalar ve AR-GE yatırımlarıyla göz dolduruyor. Birçok farklı alanda olduğu gibi bu alanda da liderliğe oynayan Daikin, bu amaçla endüstriyel soğutma alanında faaliyet gösteren J&E Hall, Zanotti, Technoblock, Hubbard, AHT ve Tewis gibi önemli markaları geçtiğimiz yıllarda bünyesine katarak gücünü artırdı. Daikin Türkiye, 27 yıllık Technoblock Türkiye bayi ve servis ağı ile birlikte, Türkiye pazarında Belçika fabrikasında üretmekte olduğu Daikin ZEAS serisi cihazları ve İtalyan Zanotti markalarıyla tüketiciye ulaşarak sektörde Daikin yaklaşımının farkını gösteriyor.

DAIKIN TÜRKİYE NELER YAPIYOR?

Endüstriyel soğutma alanındaki çalışmalarına hız veren Daikin Türkiye, ilk etapta şirket bünyesinde kurulan endüstriyel soğutma departmanı ile önemli bir yapılanmaya girdi. Konunun uzmanlarından oluşan bir ekiple hareket eden şirket, bu yapılanmayı daha da güçlendirme amacı taşıyor. Değişimin önemli bölümlerinden birini de soğutma ünitelerinin F25 süreci içerisinde Türkiye’de üretilmeye başlanması planı oluşturuyor. Daikin Türkiye ticari alanına dahil tüm ülkelerdeki ticari faaliyetler ve bütün Daikin Grup ürünlerinin (Daikin, Zanotti, Tewis, Hubard, J&E Hall) Daikin Türkiye tarafından yönetilmesi de önemli bir başka ayağı oluşturuyor. Proje, teknik ve satış sonrası hizmetler noktasında ise verilen profesyonel destek ve altyapı geliştirmeleri ise son sürat devam ediyor. Hem yurt içinde hem de CIS ülkelerindeki mevcut çözüm ortaklarıyla bağlarını güçlendirmeye özen gösteren Daikin Türkiye, eğitim, seminer, yeni ürün gruplarının tanıtımı gibi birçok alandaki faaliyetlerini de sürdürüyor. Daikin bünyesinde endüstriyel soğutmaya ait yürütülen her projenin tıpkı “Aşı Muhafaza Odası” çalışmasında olduğu gibi bir parçası olan Daikin Türkiye, AR-GE ve ticari faaliyetlerde katılımcı olarak yerini almaya devam edecek.


Enerji Ekonomisi

Daikin endüstriyel soğutma soğutma daikin soğutma enerji