İYS - İleti Yönetim Sistemi Ne demek?

TAKİP ET

İleti Yönetim Sistemi nedir?

İleti Yönetim Sistemi, Hizmet Sağlayıcılar'ın arama, mesaj ve e-posta yoluyla ticari elektronik ileti göndermek için alıcılardan aldıkları onayları saklayıp yönetebilmesine, alıcıların ise onay ve ret hakkını kullanabilmesine, ticari elektronik ileti şikâyetlerini iletebilmesine ve yönetilebilmesine imkân tanıyan, güvenlik standartlarına sahip ulusal güvenli veri tabanı sistemidir.

Hizmet Sağlayıcı kimdir?

Telefon, çağrı merkezi, otomatik arama makinesi, akıllı ses kaydedici sistem, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda gerçekleştirilen ve ticari amaçlarla veri, ses ve görüntü içerikli ileti gönderimi yapan gerçek veya tüzel kişilere Hizmet Sağlayıcı denir.
 

Ticari elektronik ileti nedir?

Hizmet Sağlayıcılar'ın, mal ve hizmetlerini pazarlamak, işletmesini tanıtmak ya da kutlama ve temenni gibi içeriklerle tanınırlığını artırmak amacıyla alıcıların elektronik iletişim adreslerine promosyon, kampanya, indirim, hediye içerikli gönderdiği iletiler ticari elektronik iletidir.

Alıcı kimdir?

İşletmeler yani hizmet Sağlayıcılar tarafından gönderilen ticari elektronik iletilerin muhatabı olan arama, mesaj ve e-posta gibi iletişim adresi sahibi kişiler alıcı olarak anılmaktadır.
 

Kaynak: İYS - İletim Yönetim Sistemi 

Web Adres: https://iys.org.tr/

Enerji Ekonomisi

iys nedir i̇leti yönetim sistemi