İyi haber PETROLDEN geldi - İşte günlük 'benzin ve motorin' fiyatları!

TAKİP ET

Dünyanın doğal gaz krizinin konuştuğu bir dönemde sevindirici haber petrolden geldi. Ham petrolün varil fiyatı, yeniden 100 doların altına geriledi.

Dünyanın doğal gaz krizinin konuştuğu bir dönemde sevindirici haber petrolden geldi. Ham petrolün varil fiyatı, yeniden 100 doların altına geriledi. Halen ham petrol, 96 dolar rakamlarından işlem görüyor.

 

Ayrıntılar

Doğal gaz krizinin konuşulduğu bu günlerde sevindirici haber petrolden geldi. Ham petrolün varil fiyatı, yeniden 100 doların altına geriledi. Halen uluslararası ham petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol 96,80 dolar civarı rakamlardan işlem görüyor. 

 

Benzin ve motorine indirim

Günlük ham petrol fiyatlarındaki sürpriz düşüş, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine indirim olarak yansıyacak. Sektör kaynaklarına göre, kısa bir süre içerisinde benzin ve motorin fiyatları ucuzlayacak. 

 

Günlük benzin ve motorin fiyatları

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) verilerine göre (31 Ağustos 2022 tarihli günlük akaryakıt fiyatları, ortalama) 1 litre benzin (9 oktan kurşunsuz)  akaryakıt istasyonlarında 20,12 lira. 1 litre motorin (normal) ise 26,83 lira fiyattan sürücülere satılıyor.

Günlük benzinmotorin fiyatları için aşağıdaki tabloya bakınız. 

 

Günlük,

 

Benzin ve motorin fiyatları

Kaynaka: EPDK, En Yüksek İşlem Hacimli 8 Firmanın Akaryakıt Fiyatları (Günlük)

 

Enerji Ekonomisi

akaryakıt fiyatları günlük ham petrol fiyatları günlük benzin ve motorin fiyatları