İşte Tavan Fiyat öncesi ve sonrası Benzin - Motorin FİYATLARI!

TAKİP ET

EPDK 18 Mart itibariyle, benzin ve motorin satış fiyatlarına Tavan Fiyat uygulama kararı aldı. EPDK kararıyla, benzin ve motorin litrede 17 ve 20 kuruş indirim yaptı. Ve indirimli fiyatlarla benzin - motorin, 18 Mart itibariyle istasyonlarda satılmaya başlandı. EPDK, ayrıca, sürücülerin mağdur olmaması ve istasyonlarda fiyatları kontrol edebilmeleri için il il geçerli akaryakıt fiyatlarını da açıkladı. Bugün Tavan Fiyatta 2. gün. 
 

Benzin 7,07 liraya - Motorin 6,43 liraya geriledi

EPDK'nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) Tavan Fiyat kararıyla benzinin litresi istasyonlarda 7,22 liradan 7,07 liraya geriledi. Aynı şekilde motorin fiyatı da 6,61 liradan 6,43 liraya geriledi (Not: Küsüratlar dikkate alınmamıştır. Net rakamlar için, aşağıdaki tablolara bakınız).
 

Ham petrol ve döviz kuru geriliyor

Öte yandan son günlerde 70 dolara yaklaşan ham petrol varil fiyatları, rekor bir düşüşle 63 dolar rakamlarına geriledi (Brent Ham Petrol). Aynı gün TL/Dolar kuruda hızlı bir düşüşle 7,25 lira rakamlarına geriledi. Ham petrol ve döviz kurundaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Bu da, önümüzdeki günlerde benzin ve motorinin daha da ucuzlaması anlamına geliyor.  


Tavan Fiyat Öncesi Akaryakıt Fiyatları!

Tavan Fiyat Sonrası Akaryakıt Fiyatları


Kaynak: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)
Açıklama: 17 Mart ve 19 Mart 2021 tarihli ve En Yüksek Hacimli Satışı Olan 8 Şirket Türkiye ortalaması.

Bu haberimizi de okuyabilirsiniz...

İşte il İl Yeni Akaryakıt Fiyatları!

https://www.enerjiekonomisi.com/iste-il-il-yeni-akaryakit-fiyatlari-epdk-acikladi/16147/

Enerji Ekonomisi

il il akaryakıt fiyatları tavan fiyat öncesi akaryakıt fiyatları tavan fiyat sonrası akaryakıt fiyatları