İşte Tavan Fiyat Öncesi son AKARYAKIT fiyatları!

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatlarına Tavan Fiyat kararı aldı. EPDK'nın Tavan Fiyatı, 2 ay süreyle uygulanacak. Ve Tavan fiyat kasamında benzin ve motorinin litresinde 17-20 kuruş indirim olacak. 
 

Benzin 7,22 kuruş ve motorin 6,61 kuruş

EPDK'nın benzin ve motorine yönelik uygulama kararı aldığı Tavan Fiyat uygulaması, 18 Mart 2021 Perşembe günü itibariyle başlıyor. Peki, Tavan Fiyat öncesi akaryakıt fiyatlarını biliyor musuz?

İşte yarın başlayacak Tavan Fiyat Öncesi Akaryakıt Fiyatları: Benzin (95 oktan) 7,22569 TL. Motorin litesei 6,61160 TL. Diğer benzin ve motorin ürün fiyatları için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. 
 

Ham petrol fiyatları arttı

Son dönemde koronavirüs salgınına rağmen jam petrol varil fiyatı, kısa sürede 50 dolar rakamlarından 70 dolar rakamlarına yükseldi. Petroldeki bu artış, vebzin - motorin türü akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Hazine ve Maliye Yönetimi, Yüksek Zamları sürücülere yansıtmamak için EŞM Sistemini (Eşel Mobil) uygulamaya koydu. 
EŞM sistemi ile akaryakıt ürünlerine gelen zamlar, yine akaryakıt ürünleri üzerinden alınan ÖTV'den (Özel Tüketim Vergisi) düşülerek istasyonlarda pompaya yansıtılmıyor. 
 

Akaryakıt Satış Fiyatları (TL/Litre)



Kaynak: EPDK, En Yüksek Hacimli 8 Firma Türkiye Ortalama Satış Fiyatları (17.03.2021)

Enerji Ekonomisi

benzin motorin tavan fiyat