İşte en çok satılan OTOMOBİL markaları ve RENKLERİ!

TAKİP ET

Türkiye'de geçen ay en çok satılan otomobil markasını merak ediyor musunuz? TÜİK açıkladı: Birinci sırada Renault, ikinci sırada Fiat ve üçüncü sırada Volkswagen yer aldı. Türkiye'de markalara göre araç satışları, renkleri ve illere göre dağılımı ayrıntılarını haberin içinde okuyabilirsiniz.

Türkiye'de geçen ay en çok satılan otomobil markasını merak ediyor musunuz? TÜİK açıkladı: Birinci sırada Renault, ikinci sırada Fiat ve üçüncü sırada Volkswagen yer aldı. Renk sıralamasında ise; Gri, beyaz ve mavi renkler; ilk 3 sırada yer aldı.

 İşte, marka marka geçen ay satılan otomobil sayısı ve sıralamaları!

 

ayrıntılar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerine göre (Kasım 2023), geçen ay en çok satılan (Trafiğe kaydı yapılan) otomobil 10 bin 428 adet ile Renault markalı otomobiller oldu. Renault'u 7 bin 843 adet otomobil ile 2. sırada Fiat izledi. Ve Renault'u 6 bin 991 adet ile Volkswagen'de 3. sırada izledi. 

 

Trafiğe kaydı yapılan araçların markalarına göre adet ve payı için aşağıdaki tabloya bakınız...

 

En fazla satılan otomobil markası!

(Trafiğe kaydı yapılan otomobillerin marka dağılımı - Kasım 2023

 

En çok hangi renk otomobil (araç) satıldı?

(Trafiğe kaydı yapılan araçların renkleri)

TÜİK verilerine göre trafiğe kaydı yapılan otomobillede (araç) renk sıralamasında (Kasım 2023), gri birinci sırada, beyaz ikinci sırada ve mavi üçüncü sırada yer aldı. Renklerine göre araç sıralaması için aşağıdaki tabloya bakınız.

 

İllere göre araç (taşıt) satışları

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı

TÜİK verilerine göre, illere göre araç satışlarında (trafiğe kaydı yapılan araç sayısı); metrepol şehir istanbul 1. sırafa yer adlı. İstanbul'ı 2. sırada Ankara ev 3. sırada da İzmir izledi. Türkiye'de en çok araç satılan ilk 10 sıralamasında ise büyük deprem felaketinin yaşandığı Hatay 10. sırada yer aldı. illere göre araç satışları sıralaması için aşağıdaki tabloya bakınız. 

 

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı: Türkiye'de Kasım 2023 döneminde  ''trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 47,1'ini otomobil,  yüzde 37,0'ını motosiklet, yüzde 9,0'ını kamyonet, yüzde 3,9'unu traktör, yüzde 1,9'unu kamyon yüzde 0,6'sını minibüs, Yüzde 0,4'ünü otobüs ve yüzde 0,1'ini özel amaçlı taşıtlar'' oluşturdu.

Veriler için kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri (Kasım 2023 sonu itibariyle).

 

otomobil satışları - enerji ekonomisi

 

otomobil satışları illere göre araç satışları en fazla satılan araç markaları