İşte 'Bölge Bölge' elektrik kayıp oranları!

TAKİP ET

Bölge bölge elektrik kayıp oranlarını incelemek için, haberin sonundaki foto üstüne tıklayınız.

En az elektrik kaybı Trakya Bölgesi’nde. 2019 yılı rakamlarına göre; Trakya Bölgesi’nde elektrik kayıp oranı yüzde 4,49. Trakya Bölgesine elektrik dağıtımını TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım AŞ) yapıyor. Kayıp oranında ikinci en düşük oran ise ÇAMLIBEL dağıtım Bölgesi. Bu bölgede kayıp oranı ise yüzde 4,75. Kayıp oranında üçüncü en düşük bölge ise 4,82 ile Uludağ dağıtım bölgesi oldu. Elektrik kaybının en fazla olduğu bölge ise, DİCLE. Bu bölgede kayıp oranı % 51,32.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), 2019 Yılı Sektör Raporu’nu yayınladı. ELDER’in Raporu, geçen yıl için elektrik sektörünün fotoğrafını çekti. Elektrik tüketim miktarından kayıp miktarına, şirketlerin yatırım tutarından sokak aydınlatmalarına kadar elektrik sektörüyle ilgili merak edilen bütün bilgilere ELDER 2019 Sektör Raporu’ndan ulaşmak mümkün.

ELEKTRİK KAYIP ORANI FATURALARI ETKİLİYOR
Elektrik tüketiminde kayıp – kaçak oranları çok önemli. Çünkü, ‘Türkiye genelinde Ulusal Elektrik Tarifesi’ uygulandığından kaçak maliyeti bütün elektrik aboneleri faturalarına ekleniyor (Elektrikte Bölgesel Tarife uygulanması için mevzuat çıkarılmış, ancak uygulamaya henüz geçilmemiştir. Bölgesel Tarife başladığında, her bölge kendi kayıp – kaçak parasını ödeyeceğinden, kaçak arttıkça elektrik birim fiyatı da artacak. Bu nedenle de, aboneler kayıp – kaçak konusunda daha dikkatli olabilecekler). Bu nedenle, kayıp – kaçak kullanımı konusunda herkesin dikkatli olması ve kaçak kullananları ilgili şirket – mercilere bildirmesi gerekiyor. Bu konuda bütün şirketlerin özel kaçak kullanım müdahale birimleri bulunuyor (Kaynak: https://tuketicitv.com/iste-bolge-bolge-elektrik-kayip-oranlari/)
Enerji Ekonomisi


elektrik elektrik kayıp kaçak