İşte 'Avrupa - Rusya Enerji Kriziyle ilgili yanlış bilinenler' - Uluslararası Enerji Ajansı!

TAKİP ET

İlk yanlışlık, Rusya'nın enerji savaşını kazanması. Rusya, Ukrayna'yı işgalinin tetiklediği petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki ani artışlardan faydalanmış olabilir: Ancak artan ihracat gelirlerinden elde edilen kısa vadeli kazançlar, hem güven hem de piyasaların uzun vadeli kaybıyla dengelenmekten daha fazladır.

Rusya - Avrupa - ABD krizi, dünya gündeminde ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Ancak, krizle ilgili çok fazla bilgi kirliliği var.  Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), yanlış bilgilerle ilgili, IEA Başkanı  Dr. Fatih Birol'un açıklamalarını yayınladı.

 

İşte,

Avrupa - Rusya Enerji Kriziyle yanlış bilinenler...

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)... Mevcut küresel enerji kriziyle ilgili birçok yanlış (Yalan) bilgi yayılıyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı  Dr. Fatih Birol, Financial Times tarafından yayınlanan yakın tarihli bir görüş makalesinde en zarar verici üçünü çürüttü. Ve bu tehlikeli zamanda gerçeği kurgudan ayırmanın önemini vurguladı.
 
İlk yanlışlık, Rusya'nın enerji savaşını kazanması. Rusya, Ukrayna'yı işgalinin tetiklediği petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki ani artışlardan faydalanmış olabilir. Ancak artan ihracat gelirlerinden elde edilen kısa vadeli kazançlar, hem güven hem de piyasaların uzun vadeli kaybıyla dengelenmekten daha fazladır. Moskova, en büyük müşterisi olan Avrupa Birliği'ni yabancılaştırdı. Ve petrol ve gaz sektörüne yönelik yaptırımlar, hayati teknolojilere erişimi keserek gelecekteki kaynaklarını kullanma yeteneğine zarar verecek.
 
İkinci yanlış fikir ise, küresel enerji krizinin temiz bir enerji krizi olduğudur. Dr. Birol, enerji politikacılarının kendisine temiz enerjiye çok fazla güvenmekten şikayetçi olmadıklarını söylüyor. Aksine, güneş, rüzgar ve enerji verimliliği konusunda daha hızlı hareket etmedikleri için pişmanlık duyuyorlar. İnsanlar, günümüzün küresel enerji krizi için temiz enerji ve iklim politikalarını yanıltıcı bir şekilde suçladıklarında, kasıtlı olarak ya da değil, spot ışığını gerçek suçlulardan – gaz arzı krizi ve Rusya'dan - uzaklaştırıyorlar.
 
Üçüncü yanlış anlatı, mevcut enerji krizinin iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını geri getireceğidir. Ancak bugünkü kriz, fosil yakıtlara olan bağımlılığımızın sürdürülemezliğinin bir hatırlatıcısıdır ve daha temiz, daha uygun fiyatlı ve daha güvenli bir enerji sistemine doğru daha hızlı ilerlemek için kilit bir dönüm noktası olabilir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Enflasyon Azaltma Yasası, Avrupa'daki REPowerEU paketi ve diğer büyük ekonomilerin eylemleri, temiz enerjinin ardındaki ivmenin arttığının açık bir kanıtıdır.
 
Özellikle önümüzdeki kış aylarında önümüzde çok zorluklar var. Ama kış sonrası bahar geldikten sonra, Dr. Birol yazdı: 1970'lerin petrol şokları, enerji verimliliği, nükleer enerji, güneş ve rüzgarda hayati ilerlemeyi teşvik etti. Ve bugünün enerji krizinin daha da olumlu değişikliklere yol açamamasının bir nedeni yok. 

 

ENERJİ EKONOMİSİ

Rusya ın enerji krizi yanlışları enerji krizi Uluslararası Enerji Ajansı Enerji Ajansı