İşte A'dan Z'ye ELEKTRİKLİ otomobil: Motoru - Pili - Göstergesi - Ara kablosu ve diğer ayrıntıları...

TAKİP ET

Elektrikli Otomobiller, son dönemin en çok konuşulanı. Ve; kısa bir süre içerisinde de günlük hayatımızda daha çok yer alacak ve kullanılacak, elektrikli otomobiller (Tabi; otomobilden sonra kamyon, çekici gibi büyük araçlarda artık elektrikli üretilmeye başlandı). 

ELEKTRİKLİ OTONUN İÇİ


Peki, bugüne kadar daha çok ve sürekli dışardan fotoğraflarını gördüğümüz elektrikli otomobillerin motoru nasıldır, bagajı varmıdır, her yerde şarj olurlar mı? Ve elektrikli otolarla ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevapları haberin içinde...
(Haber konu elektrikli oto serüveni, bir restoranda yenen yemek süresinde gerçekleşmiştir).

FOTOĞRAFLARLA
A'DAN Z'YE ELEKTRİKLİ OTO!!!

Elektrikli Oto...


 

İŞTE ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİN MOTORU!


 

İŞTE ELEKTRİKLİ ARACIN PİLİ VE BAGAJI!



Gösterge 'Şarj bitti' uyarısı yazıyor...



Araç restoran önünden park ediliyor (Uzatma şarj kablosu çıkarılıp fişe takılıyor)...





Araç şarj ediliyor...






Şarj yeterince doldu (Araç göstergesi, GO - Gidebilirsiniz yazıyor)...



Aracın şarjı tamam (Uzatma kablosu - abaratı bagaja konuyor)...



Araç otomatik ve trafiğe çıkıyor...



Trafikte araç gayet sessiz yol alıyor...
(VİDEOYU izlemek için TIKLAYINIZ)



 

8 YILDIR KULLANIYOR


8 yıl önce aldığı elektrikli aracı (Renault Fluence) anlatan araç sahibi Hamdi Bey'in, ayda 2 bin TL civarı yakıt tüketimi olan lüks aracı da var. Ancak, her iki yakıtlı aracı olan Hamdi Bey, günlük hayatta elektrikli otoyu tercih ediyor. Nedeni; Tasarrufu, sessizliği ve şehiriçi sürüş gücü'.

MASRAF 8 YILDA 2.840 TL

Peki, elektrikli araçların bakım masrafı ne kadar? Ne kadar yakıyorlar? Elektrikli araç sahibi mutlu sürücü Hamdi Bey'in (Hamdi Kılıç) verdiği bilgi şöyle: Türkiye'de elektrikli aracı ilk alanlardan ve kullananlardan birisiyim. Yaklaşık 7-8 yıldır kullanıyorum. Son derece memnunum. 8 yılda sadece 2.840 TL masraf çıkardı. Ayda (bugün için) 100 TL yakıt masrafı var (elektrik). Çekiş ve sürüş gücü mükemmel. Sadece şarj dolma süresi biraz uzun (Pil kullanım süresi uzadıkça, aracın şarj olma süresi de uzuyor. Dolu pilin mevcut durumda yol mesafesi ise 200 km civarı). Onun dışında, elektrikli araçlar mükemmel. 

YERLİ OTODA ELEKTRİKLİ OLACAK

Öte yandan dünyada elektrikli otomobiller hızla yayıgınlaşırken, Türkiye'de yerli otomobil üretimi için start verdi. Ve Türkiye'nin ilk ve yerli otomobili de (TOGG) elektrikli olacak. 

ÖZEL HABER  - ENERJİ EKONOMİSİ 

elektrikli otomobil ne kadar yakıyor elektrikli otomobil şarjı elektrikli otonun pili yerli elektrikli otomobil togg