İŞTE 29 yıllığına ''lisanssız elektrik üretimi için verilecek' Hazine arazilerinin tam listesi!

TAKİP ET

Hazine arazilerinin 'Lisanssız elektrik üretimi için 29 yıllığına verilmesi' kararının ayrıntıları netleşti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü 41 ildeki toplam 1.101 arsayı (Parsel) açıkladı.

Hazine arazilerinin; yenilenebilir enerji kaynaklarından (GÜNEŞ VE RÜZGAR) Lisanssız elektrik üretimi için 29 yıllığına verilmesi'(İrtifak Hakkı) kararının ayrıntıları netleşti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü (MEG), 41 ildeki toplam 1.101 arsayı (Parsel) açıkladı. 

Bilindiği gibi Kendi elektriğini üretmek isteyenler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat, ''Hazine arazileri 'kendi elektriğini rüzgar ve güneşten üretmek isteyenlere' verilecek. Bunun için 41 ilde ihaleye çıkıldı. Projeyle 20 bin MW'lik (Megawat) Lisanssız elektrik Üretimi hedefleniyor.'' başlığıyla duyurmuştu. 

 

ayrıntılar...

 

''Ocak ayı içerisinde irtifak hakkı ihalesine çıkarılacak olup ihale tarihi belli olan taşınmazlar '' Lisanssız Yenilenebilir Enerji Yatırımları İrtifak Hakkı İşlemleri kısmında yayınlanacaktır'' başlığıyla yayınlanacaktır''

- Milli Emlak genel Müdürlüğü

Milli Emlak Genel Müdürlüğü konuya açıklık getirdi: ''Listede belirtilen taşınmazlar üzerinde 412 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yenilebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla yirmi dokuz (29) yıla kadar bağımsız ve sürekli nitelikte olmayan irtifak hakkı ihalesi çıkılmak üzere İl Valiliklerine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) Bakanlığımızca (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) talimat verilmiş ve İl Müdürlüklerince ihale hazırlıkları tamamlanan taşınmazlar 2023 yılı Ocak ayı içerisinde irtifak hakkı ihalesine çıkarılacak olup ihale tarihi belli olan taşınmazlar https://www.milliemlak.gov.tr/ internet adresinde Lisanssız Yenilenebilir Enerji Yatırımları İrtifak Hakkı İşlemleri kısmında yayınlanacaktır. Bu liste bilgilendirme amaçlı olup irtifak hakkı ihalesine ilişkin taşınmaz bilgileri, ihale bedeli ve diğer hususlara yukarıda belirtilen internet adresinde Lisanssız Yenilenebilir Enerji Yatırımları İrtifak Hakkı İşlemleri kısmından ulaşılabilecektir.''

 

İşte TAM liste...

İşte Lisanssız elektrik üretimi için tahsis edilen arsalar ve illeri için,

 TIKLAYIN

(Toplam 1.101 parsel).

 

enerji ekonomisi

lisanssız elektrik üretim alanları Milli Emlak lisanssız elektrik duyurusu Lisanssız elektrik üretimi irtifak hakkı