İşte 13 Termik santralin son durumu!

TAKİP ET

Çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar nedeniyle kamuoyunda tartışma konusu olan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'Durumlarını Çevre Mevzuatı'na uyumlu hale getirmeleri' için, 31 Aralık 2019 tarihine kadar süre verdiği 13 termik santralin durumu netleşti.  

13 Termik santralle ilgili alınan kararları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hem basın toplantısı ve hem de sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyurdu. 

İŞTE 13 TERMİK SANTRALLE İLGİLİ ALINAN KARARLAR

-Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santralleri tamamen, Manisa Soma Termik Santrali ise kısmi olarak kapatılmıştır.

-Kısmi kapatma kararı verdiğimiz Soma Termik Santrali’nde ise 2 ünitede kapatma işlemini gerçekleştirdik. Diğer 4 ünite ise faaliyetlerine geçici olarak devam edecektir.

-4 Termik Santrale çevre izninin ilk aşaması olan geçici faaliyet belgelerini verdik. Geçici faaliyet belgesi alan santraller; Bursa Orhaneli, Muğla Yatağan, Kahramanmaraş Afşin B ve Ankara Çayırhan'dır.

-Muğla Kemerköy, Muğla Yeniköy ve Çanakkale 18 Mart Çan Termik Santralleri ise çevre mevzuatı kapsamında çevre izinlerini almışlardır. Geçici faaliyet belgesi verdiğimiz 4 santral ile çevre izni alan 3 santral faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

TÜM ÇEVRE MEVZUATINA UYUM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, termik santraller için birde önemli uyarı yaptı: Tüm çevre yükümlülüklerini yerine getiren termik santrallere çevre izin ve lisans belgesi vereceğiz. Aksi takdirde geçici faaliyet belgelerini iptal edecek ve kapatma dâhil olmak üzere gerekli tüm cezai müeyyideleri uygulayacağız.

Enerji Ekonomisi

çevre termik santral