İstanbul ve İzmir'in ENERJİ şirketleri birleşti!

TAKİP ET

İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin iki iştirak şirketi güçlerini birleştirdi. İBB iştiraki İstanbul Enerji ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin enerji alanında faaliyet gösteren iştirak şirketi İzenerji arasında, enerji teknolojileri proje uygulamaları konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Enerji AŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzenerji AŞ, bir yıldır devam eden bilgi ve deneyim paylaşımını resmiyete dönüştürdü. İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın ve İzenerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu, attıkları imzayla yenilenebilir enerji teknolojileri uygulamalarındaki iş birliklerini resmiyete dönüştürdü. Protokolle; enerji yönetim uygulamaları; enerjinin üretimi, yönetimi ve verimli kullanılması konularında iş birliği yapılacak. Yapılan iş birliği aynı zamanda İstanbul Enerji ve İzenerji’nin bünyelerinde hizmet veren enerji tedarik şirketleri İsetaş ve İzetaş’ı da kapsayacak.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BOYUTA TAŞIDIK”

İzmir’de düzenlenen We Cycle – Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’nda imzalanan protokol hakkında konuşan İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın, “İki büyük kentin enerji alanındaki çalışmalarda iş birliğinin çok daha etkili sonuçlar üreteceğine inanıyoruz. Bilgi, deneyim ve teknoloji konularındaki paylaşımımızı, sürdürülebilir bir boyuta taşımak için kurumlar arasındaki iş birliğimizi bu protokol ile resmileştirdik. Fuarlar, kongreler, sempozyumlar ar-ge ve mühendislik çalışmaları, vb. etkinliklerde birlikte adım atacağız” dedi.

“İŞ BİRLİĞİMİZİ TAÇLANDIRDIK”

İzenerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu ise deneyim paylaşımını iş birliği protokolü ile taçlandırmak istediklerini belirterek, “Çevre ve enerji konulu başlıklar altında yapılacak faaliyetlerimizle ilgili atılan imzalar her iki iştirak şirketi için de önem teşkil ediyor. İstanbul Enerji ve İzenerji iş birliği gelişerek ve boyut kazanarak devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

Enerji Ekonomisi

istanbul ve izmirin enerji şirketleri istanbulun enerji şirketleri izmirin enerji şirketleri enerji ekonomisi