Isınmak için en UCUZ yakıt hangisi? - Zamlar sonrası ilk hesaplama!

TAKİP ET

Yeni yılın ilk ayında ısınmak için, en ucuz yakıt doğal gaz oldu. Doğal gazı 2. sırada linyit kömürü (İthal) ve 3. sırada da Fuel oil izledi.

Elektrik ve doğal gaz fiyatları!

Yeni yılda ısınmak için en ucuz yakıt doğal gaz oldu!

İstanbul'un doğal gaz dağıtım şirketi İGDAŞ, her ayın ilk günü yeni açıklanan birim fiyatlara göre 'Isınma amaçlı kullanılan yakıtların' birim maliyetlerini hesaplıyor (Yakıt Fiyatları Karşılaştırması). İGDAŞ'ın 2022 yılı ilk ayı için yaptığı hesaplamaya göre doğal gaz, ısınmak için en avantajlı yakıt olarak öne çıkıyor. Doğal gazı ikinci sırada linyit (İthal) ve 3. sırada da fuel oil  (Kalorifer yakıtı - 4) izledi. Kışın ısınmak için kullanılan elektrik ise bu yıl ilk 3 'e giremedi. 

 

Yeni yılda ısınmak için en ucuz yakıt doğal gaz oldu!

İstanbul'un doğal gaz dağıtım şirketi; İGDAŞ, her ayın ilk günü, yeni açıklanan birim fiyatlara göre 'Isınma amaçlı kullanılan yakıtların' birim maliyetlerini hesaplıyor. İGDAŞ'ın 2022 yılı ilk ayı için (Ocak) yaptığı hesaplamaya göre doğal gaz, ısınmak için en ucuz yakıt olarak öne çıkıyor. Doğal gazı ikinci sırada linyit (İthal) ve 3. sırada da fuel oil  (Kalorifer yakıtı - 4) izliyor. Kışın ısınmak için kullanılan elektrik ise bu yıl ilk 3 'e giremedi. 
 

Düşük 'Elektrik ve doğal gaz faturası ödemek için!

Havaların soğuduğu ve kışın ağırlaştığı bu günlerde, gerek doğal gaz ve gerekse elektrik faturaları şişiyor. Yüksek fatura ödememenin ilk ve tek yolu ise, gerek doğal gaz ve gerekse elektrik tasarruflu kullanmak.
 

Doğal gaz tasarrufu

Doğal Gaz Tasarrufu - Doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır? - Doğal gaz abone sayısı!



 

ISINMAK için yakıt fiyat karşılaştırması (Ucuzdan pahalıya)

Ucuzluk Yakıt TL/1.000 kcal
1.Doğal Gaz (Konut)0,3172
2.Linyit (İthal)0,9350
3.Fuel Oil 4 Numara (K. Yakıtı)1,1933
4.Motorin1,5006
5.Tüpgaz 1,7364
6.Elektrik1,9712
7.LPG Propan2,0647

Kaynak: İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım San. ve Tic. A. Ş.).

 

Elektrik tasarrufu

Elektrik Tasarrufu - Elektrik Tasarrufu nasıl yapılır?



 

Enerji Ekonomisi

ısınmak için en ucuz yakıt hangisi en ucuz yakıt doğal gaz linyit fuel oil igdaş istanbul doğal gaz tasarrufu elektrik tasarrufu