Isınmak için: En ucuz 'Doğal gaz ve linyit' - En pahalı Elektrik ve LPG'

TAKİP ET

Ham petrol fiyatlarının 90 dolar rakamlarına çıkması, iç piyasada bütün ürünlerin fiyatlarına olumsuz yansıyor. Petroldeki artış, enerji ürün fiyatlarına da zam olarak yansıdı. Peki, zamlar sonrası ısınmak için en ucuz yakıt hangisi oldu?

Ham petrolün varil fiyatı son aylarda sürekli artıyor. Petrol fiyatları son olarak 90 dolar rakamlarını da aşarak rekor kırdı. Petroldeki artıi, doğal gaz, elektrik, LPG gibi enerji ürünlerine zam olarak yansıdı. Zamların, soğukların arttığı döneme denk gelmesi,ısınma giderlerini artırdı. Peki, ısınmak için en ucuz yakıt hangidi? Ayrıntılar haberin içinde...
 

Doğal gaz fiyatları - BOTAŞ Şubat ayı doğal gaz fiyatlarını açıkladı!


HABERİN AYRINTILARI

Ocak 2022'ye doğal gaz ve elektrik aboneleri, yeni tarifelerle girdi. Gaz, elektrik, LPG, kömür vb yakıtlara gelen zamlar, abonelerin faturalarına da yansıyor. Fiyatların arttığı dönem, aynı zamanda enerji tüketiminde en fazla olduğu dönem (Aşırı soğuklar ve ısınma giderlerinin artması) Bu nedenle artan fiyatlar, ısınma maliyetlerini de artırdı. Yeni fiyatlar sonrası ısınmak için en ucuz yakıt; 'Doğal gaz ve kömür (İthal) olurken, en pahalı yakıt ise Elektrik ve LPG' oldu. 
 

Isınmak için en ucuz ve en pahalı yakıtlar

İstanbul'un doğal gaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ın hesaplamasına göre (Ocak 2022 Yakıt Fiyatları Karşılaştırması), doğal gaz 0,3172 TL/1.000 kcal fiyat ile ısınmak için Ocak ayının en ucuz yakıtı oldu. Doğal gazı 2. sırada 0,9350 TL/1.000 kcal fiyat ile Linyit (ithal) izledi. Isınmak için en pahalı yakıtta ise 2,0647 L/1.000 kcal fiyat ile LPG (Propan) oldu. İkinci en pahalı yakıt ise 1,9712 L/1.000 kcal fiyat ile elektrik oldu.
Isınmak için en ucuz yakıt ve en pahalı yakıt sıralaması için aşağıdaki tabloya bakınız...

Enerji Ekonomisi

ısınmak için en ucuz yakıt ısınmak için en pahalı yakıt eb ucuz ve en pahalı yakıtlar doğal gaz elektrik İGDAŞ Enerji Ekonomisi enerji fiyatları