İş Dünyası'na YEŞİL bir kaynak!

TAKİP ET

Yeşil İş Dünyası Platformu iş dünyasının yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla resmi olarak 1Eylül de yayın hayatına başladı. Platform; sürdürülebilirlik, çevre bilinci ve yenilikçi iş modelleri konularında ilham vermek, bilgi paylaşımı sağlamak ve yeşil dönüşümü desteklemeyi amaçlıyor.

İş dünyasının yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru evrilmesine katkıda bulunmak, işletmelerin yerel ve küresel düzeyde çevresel etkilerini en aza indirmelerine yardımcı olmak, yenilikçi çözümleri paylaşmak, toplumsal farkındalığı artırmak misyonunu taşıyor.

 

ayrıntılar...

Son otuz yıldır gündemden hiç düşmeyen sürdürülebilirlik kavramı, özellikle küresel iklim değişikliğine bağlı aşırı hava olaylarının hissedilir derecede artması ve dünyanın karşı karşıya kaldığı COVID 19 pandemisi sonrasında daha fazla konuşulmaya başlandı. Alınması gereken önlemler konusunda geç kalınmış olduğunu düşünen bir kitle olmasına rağmen hâlâ kötü gidişi yavaşlatmanın mümkün olduğunu savunan ciddi bir kesim de var. Bireysel çabaların olumlu sonuç vermesi elbette mümkün ancak kriz bu çabalarla çözülecek boyutu çoktan aştı, artık hükümetler ve işletmelerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi keyfiyete bırakılacak bir durum değil aksine bir zorunluluk.

 

Yeşil İş Dünyası Kapsayıcı Bir Portal

Tam da bu noktada ‘Yeşil İş Dünyası Platformu’ sürdürülebilir stratejilere yatırım yapan kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Konuların geniş bir yelpazede ele alındığı platformda; enerji verimliliği uygulamaları, karbon salınımı, yeşil tedarik zinciri, döngüsel ekonomi, karbon ayak izi azaltma, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım, çevre dostu ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, atık yönetimi ve geri dönüşüm, toplumsal ve sosyal sorumluluk projeleri, çalışan sağlığı ve refahı, su yönetimi uygulamaları, teknoloji ve inovasyon, insan hakları ve etik kurallar, eğitim ve farkındalık gibi birçok konulara yer veriliyor.

Yeşil iş alanında en son gelişme ve trendlerin yer alacağı Yeşil İş Dünyası Platformu’nda makaleler, röportajlar, ürün ve hizmet tanıtımları, dünyadan ve Türkiye’den son gelişmeler aracılığıyla ziyaretçilere rehberlik edilecek. Yeşil dönüşümü başaran işletmelerin hikayeleri paylaşılarak diğer işletmelere ilham olunacak.

 

İş dünyasının sürdürülebilir stratejileri benimsemesi artık bir zorunluluk

Yeşil İş Dünyası Platformu kurucularından Efe Gökçe yaptığı açıklamada, "İş dünyasının sürdürülebilir stratejileri benimsemesi artık bir zorunluluk ve işletmelerin bu alandaki gelişmelerden haberdar olmaları ve rekabetçi kalmaları için bilgi ve kaynaklara ihtiyaçları var. Yeşil İş Dünyası Platformu da işletmelere bu konuda rehberlik edecek bir kaynak olma niteliğini taşıyor. Yeşil’in sadece bir trend olmadığına inanıyoruz, bu platformu oluşturarak iş dünyasının sürdürülebilirlik konularında bilgiye daha kolay erişim sağlamasına ve birlikte çalışarak yeşil bir geleceğe doğru ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." dedi.

enerji haberleri - enerji ekonomisi

İş Dünyası YEŞİL bir kaynak enerji haberleri