İnsanla işbirliği içinde çalışan yeni robot 

TAKİP ET

Mitsubishi Electric'in insanla işbirliği içinde çalışan yeni kollobratif robot serisi, güvenlik nedenlerinden ötürü koruyucu bariyerlerin arkasına yerleştirilmesi gereken endüstriyel robotların aksine bir üretim ortamında insanlarla yakın çalışmalarda bulunmak üzere tasarlandı.

Elektrik, elektronik ve otomasyon sektörünün öncü markası Mitsubishi Electric, endüstrinin nabzını tutan WIN Eurasia Fuarı’nda Sanayi 4.0’a uyumlu otomasyon çözümlerini sergiledi. Yeni endüstri evresine uyum sağlayarak akıllı üretime geçiş yapabilen ülkelerin global düzeyde rekabet edebileceğinin altını çizen Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, Türk endüstrisinin Sanayi 4.0 çağındaki ihtiyaçlarına inovatif otomasyon ürünleri ve hizmetleri ile yanıt verdiklerini belirtti.

İnsanla işbirliği içinde çalışan yeni robot 

Mitsubishi Electric’in fuarda öne çıkan ürünlerinden birisini de İnsanla işbirliği içinde çalışan yeni kollobratif robot serisi oldu. Mitsubishi Electric’in fuarda sergilediği insanla işbirliği içinde çalışan yeni kollobratif robot serisi, güvenlik nedenlerinden ötürü koruyucu bariyerlerin arkasına yerleştirilmesi gereken endüstriyel robotların aksine bir üretim ortamında insanlarla yakın çalışmalarda bulunmak üzere tasarlandı. Bu seri, insanlarla birlikte çalışabilmesi sayesinde üretim ortamında herhangi bir yerde esnek bir şekilde konumlandırılabiliyor. Kollobratif robot serisiyle dikkat çeken Mitsubishi Electric, performansın yanı sıra inovatif kontrol ve programlama opsiyonlarıyla kolay kullanım avantajı sağlıyor. Robota takılabilen dokunmatik operatör terminali, özel programlama uzmanlığı gerektirmeden robota görevini ‘öğretmek’ için sezgisel bir arayüz sunuyor. Öğretme fonksiyonu, operatörün robotu elle ve kontrollü güçle bir pozisyondan diğerine hareket ettirmesine imkan tanıyan bir ‘direkt kontrol’ modu içeriyor. Kurulum tamamlandığında, robota tam hareket serbestliği tanımak üzere operatör terminali kolaylıkla kaldırılıyor.

mitsubishi electric robot insan